Puslespil og brætspil i julen er et hit

Puslespil og brætspil i julen er et hit

9. januar 2014 0 Af Helene

Nu er julen jo egentlig overstået, men jeg tænker alligevel lige at fortælle hvordan vores jul gået. Egentlig ligner den jo nok så mange andres jul, men der kommer alligevel en lille historie om det der. Vi gør altid det at vi samles dagen før juleaften, og bliver så i øvrigt sammen til dagen efter juleaften, på den måde får vi både aftenen før og hele juleaftensdag sammen, og det er bare monster hyggeligt.

Vi laver alle mulige familie aktiviteter sammen, fx. er den helt store dille brætspil og puslespil hvor vi bare sidder og rå hygger sammen. Med puslespil har vi sådan en 1000briks konkurrence om hvem der hurtigt kan samle et nyt puslespil, i år var det min tur til at finde et nyt, for det går jo ikke at nogen kender dem i forvejen, og her var billigepuslespil.dk ret handy.

Spillet skal være pakket ind i original emballage for at undgå snyd, det er faktisk også den eneste regel der rigtigt er, eller sidste år indførte vi faktisk en mobil forbud i dagene. Det ende nogen gange med at vi alle sammen sad på Facebook i halve timer, og det er jo ikke meningen med at være sammen i juledagene.

Når maden så endeligt er klar, så er der selvfølgelig både and og flæskesteg med det der måtte høre til. Vi er nok lidt nogen madsvin lige denne her dag, for traditionen vil at vi spiser så meget at vi alle sammen har brug for en time på sofaen til at sunde os bagefter, altså ikke sove, men bare slappe af og hygge. Herefter starter pakkespillene så, både med risalamande og med terninger. Det står på i nogen timer og når det er slut så hygger vi bare videre.

En af de ting vi har gjort er faktisk at afskaffe gaverne, det er der lidt flere grunde til. For det første var det alt for dyrt, og det ender hvert år med at nogen trækker deres dankort over for at få råd til gaverne, og det er slet ikke meningen. Det skal være glædernes tid og ikke bekymringernes tid, der for er julegaverne afskaffet.

Jeg håber i alle sammen har haft en rigtig hygge jul og en knald flot nytår.