Den kommende, travle festsæson

Den kommende, travle festsæson

7. august 2014 0 Af Helene

Min efterårs- og vintersæson bliver en travl en af slagsen. Den byder på barnedåb, rund fødselsdag og bryllup foruden de årlige julefrokoster, den traditionstro juleaften og årets største fest til nytår, og jeg panikker allerede nu over de mange kjoler, jeg mangler!

Sandt at sige så hænger der et dusin fine kjoler i min garderobe, men hvem tager en brugt kjole på til store fester som bryllup, julefrokoster eller nytår? Men heller ikke min pung indeholder et uendeligt antal guldmønter. Derfor har jeg i år startet jagten tidligt i håbet om, at jeg så har tid til at sondere terrænet for lækre designs til gode priser. Min søgning er så småt gået i gang, og det selvom den første begivenhed ligger i november måned.

Farvel til panikkøb

Alle piger kender til impulskøb, som vi oftest ender med at kalde panikkøb, fordi det er, hvad det er. Køb vi gør dagen inden en stor fest, fordi vi absolut intet har at tage på. Vi trækker i det nyindkøbte den efterfølgende aften; føler os ikke rigtig godt tilpas iført det; og dagen efter ender det i bunden af skabet, for så at blive sendt til genbrug et halv år senere.

Et scenarie jeg gerne vil undgå i år. Jeg skal have fingrene i minimum tre nye festoutfits til henholdsvis julefrokost, bryllup og nytår. Uanset hvordan jeg end griber det an, kommer det til at koste en pæn sum penge i kjoler, sko, tasker. Og så vil det være en fordel, hvis jeg foretager fornuftige køb, jeg vil kunne bruge igen.

Det udelukker derfor de voldsomme festskrud; ingen fantastiske blonder, intet tung silke, eller smukke lange kjoler, der er så snævre, at de ikke er til at gå i. I stedet er jeg på jagt efter den fine, anvendelige kjole, der egner sig til flere lejligheder. Jeg har på forhånd bestemt mig for, at min jagt skal foregå på to slagmarker: i stormagasinerne og på Internettet.

De luksuriøse stormagasiner

Hvilke piger elsker ikke stormagasiner? Bevares, herhjemme er udvalget muligvis begrænset til Salling, Magasin og Illum; med sidstnævnte som den absolutte yndlings på dansk jord. Heldigvis bringer efteråret mig også en tur til en anden europæisk hovedstad, om det bliver Berlin eller London er endnu ikke bestemt, men det betyder ikke så meget.

Berlin har franske Galeries Lafayette, Quartier 206 og selvfølgelig KaDeWe. London er et sandt mekka for piger med stor forkærlighed til stormagasiner. Det elegante Harrods, House of Fraser, moderne Harvey Nichols, ungdommelige Selfridges og shopping paradiset Liberty. For at nævne nogle få.

Shopping hos de bedste europæiske og amerikanske designere i stormagasinerne er en dyr fornøjelse. Meget dyr faktisk. Så selvom det vil være en drøm at købe alt i disse drømmeverdener, så er det knap så realistisk. Én kjole er nok alt, hvad det kan blive til. Og måske et par stiletter til et af de øvrige outfits, hvis jeg er heldig.

Overskuelighed på Internettet

Det efterlader to kjoler eller festoutfits til det andet sted, hvor slaget skal stå. På Internettets utrolig mange online shops. For en pige som mig, der er glad for designer items er det svært ikke lige at kigge forbi de to mastodonter inden for luxury shopping i det online univers; engelske www.net-a-porter.com og tyske www.mytheresa.com. Men med prisniveauer på samme højder som de udenlandske stormagasiner bliver det nok ikke på disse webshops, at jeg gør mine øvrige køb.

Derimod, og ikke at forglemme, har webshops som Zalando, Asos og Boozt også store udvalg af rigtig flotte kjoler i lækre designs. Særligt skandinaviske mærker er repræsenteret her, udvalget er bredt, og priserne noget lavere end en smuk Dolce & Gabbana kjole.

Her hører min begejstring dog op, for det kan til tider være uendeligt svært at finde ud af, hvilke shops, der har de bedste priser, hvor fragten er gratis og hvorhenne returnering i tilfælde af, at det ikke passer, er en simpel sag. Til min lettelse findes sider som www.katoni.dk, der gør det hele overskueligt ved at samle de fine ting fra en masse webshops ét sted. Det burde altså være til at finde kjoler til min kommende festsæson.