5 tips til renere hud

5 tips til renere hud

17. august 2013 0 Af Helene

Huden er kroppens største organ, og er samtidig kroppens store sladrehank hvad angår din sundhed. Huden kan fortælle om vi er stressede, ryger, får for lidt vand, spiser for meget sukker, spiser forkert kost osv.

Det er vigtigt at have en ren hud, da det for mange kan opfattes som en indikation for en usund livsstil hvis man har uren hud. I denne artikel vil jeg derfor gennemgå 5 tips til at få en renere hud.

Fisk og skalddyr

Når du spiser fisk og skalddyr får du en masse fedtstoffer som ellers er temmelig svære at få i kosten. Blandt andet findes der omega-3 fedtsyre som er ekstra godt for huden. Man siger at man skal spise fisk 3 gange om ugen selv om det er de færreste som gør dette. Derfor er fiskeolie en rigtig god måde at indtage de nødvendige fedtstoffer (Læs mere om fiskeolie her).

Drop sukker og junkfood

Sukker og junkfood er i de fleste tilfælde årsag til uren hud. Hvis du dropper matador-mixen og bigmaccen vil du højst sandsynlig få en renere hud. Spis sund og varieret kost, og kan du ikke give helt slip på lidt sukker, er det jo altid bedre at spise mindre end du gør nu. Hvis du dropper sukker og junkfood, skal du jo også være opmærksom på at du øger din sundhed på mange andre måder end ved huden.

Undgå sol

Det er altid dejligt at blive lidt lækkerbrun om sommeren. Men desværre ældre din hud langt hurtigere hvis du får for meget sol. Så prøv under alle omstædigheder at undgå middagssolen, hvis du vil undgå at ligne en 50 årig når du kun er 35.

Kvit cigaretterne

Du har nok allerede læst på cigarretpakkerne at du får dårligere hud af at ryge, og de tager desværre ikke fejl. Cigaretter er årsag til, at ilten ikke når ud i de yderste lag af huden, og du vil derfor få en mere uren hud.

Jeg håber, at du kan bruge overstående tips. Ellers er en god tommelfingerregel at leve sundt med varieret kost og massere af motion.

Drik mere vand

Vidste du, at de fleste mennesker faktisk er dehydreret? Selvfølgelig i en mindre grad. Og det er ikke fordi de ikke får nok væske, men de får ikke nok vand. Mange får vandet gennem kaffe, sodavand, te og andre væsker. Det kan også være fint, men man er nødt til at drikke rent, frisk vand, hvis du vil have en ren hud. F.eks. er vand med til at skylle toksiner og andre giftstoffer ud af kroppen, som er dem som er med til forårsagelse af din urene hud.