Vinterguide: Tre tips til at få en smuk hud til jul

Vinterguide: Tre tips til at få en smuk hud til jul

2. december 2016 0 Af Helene

Vinteren er over Danmark og netop vinteren kan være rigtig hård ved din hud, hvilket er ærgerligt, da særligt december byder på masser af lejligheder, herunder både jule- og nytårsfester samt eventuelle fødselsdage, hvor man gerne vil vise sig frem fra sin bedste side. Men bare rolig, for selvom vinteren typisk er ekstra hård ved din hud, så er der måder at tage kampen op imod det kolde vejr på, og derfor kommer der her en simpel guide med tre tips til at få en smuk hud om vinteren.

Brug en god rensecreme om aftenen

Det første man skal gøre, hvis man gerne vil have en smuk hud om vinteren, er at sørge for at rense den ekstra grundigt. Udover at vinteren er med til at udtørre din hud, så samler der sig også typisk en masse ekstra snavs i luften, som går direkte i din hud.

En godt tip er derfor at sørge for at rense din hud ekstra grundigt hver aften, før du går i seng. I modsætning til om sommeren, er det i denne forbindelse en god ide at bruge lunkent vand, når du vasker dig, da varmt vand kan forværre udtørringen af din hud. Efter du har renset din hud, er det desuden en god ide at massere den i mindst et minut, så rensecremen kan komme helt ned i huden og få fat i det værste skidt og snavs. Hvis du gerne vil finde en god rensecreme, kan du med fordel bruge en rensemælk fra Rudolph Care.

Få masser af sol – så længe den er der

Udover at få renset sin hud er det også vigtigt at man sørger for, at få en masse sol om vinteren. Og her behøver man ikke altid at gå i solarie for at opnå dette. Solen skinner typisk kraftigere om vinteren og derfor kan man sagtens få noget ekstra kulør i kinderne. Man skal blot sørge for at komme uden for en dør, når solen så skinner, samt at sørge for, at man ikke bliver solbrændt.

Huden mister tit en masse farve og energi fordi vi holder os for meget inden for foran computeren eller fjernsynet om vinteren, men udover, at solen kan give vores hud ekstra kulør, så kan øget sollys også mindske risikoen for at blive deprimeret, så der er masser af grunde til at komme udenfor om vinteren.

Spis sundt – sørg for at få vitaminer nok

En sidste ting som man bør holde styr på om vinteren, hvis man gerne vil have en smuk og flot hud er hvad man putter i munden. Din hud afspejler nemlig hvad du spiser, så hvis du spiser usundt kommer din hud til at blive fedtet og ikke mindst usand. Derfor er det en god ide at holde igen med den fede mad og ikke mindst alkoholen.

Derudover er det vigtigt at man får vitaminer nok i sin kost og her er særligt A-vitamin, C-vitamin og E-vitamin vigtige. C-vitamin hjælper med til at producere kollagen i huden hvilket er et protein, som hjælp huden med at se sund og fast ud. E-vitamin hjælper til gengæld huden til at hele sår, og man mener, også, at det har en gavnlig effekt på rynker og alderspletter. Udover at spise sundt kan man også helgardere sig ved at købe nogle ekstra kosttilskud eller eventuelt vitaminpiller. Men den bedste løsning er som før nævnt at spise sundt, herunder at spise masser grøntsager og ikke mindst fed fisk.