Tre ting der giver din baby en bedre nattesøvn

Tre ting der giver din baby en bedre nattesøvn

25. november 2016 0 Af Helene

Danmark befinder sig lige nu midt i et sandt babyboom og alle forudsigelser og opgørelser peger på, at fødselstallet vil ende på det højeste niveau i mange år og denne tendens ser ud til at fortsætte til næste år. Når man bliver forældre – særligt for første gang – er der mange ting at se til og ikke mindst at bekymre sig om og derfor er det afgørende, at man får sin nattesøvn. Men dette kan være svært at opnå med en nyfødt baby, der ofte vågner flere gange om natten. Men der er heldigvis masser af ting du kan gøre for at gøre det så behageligt for dit barn, at det er i stand til at sove. Så hvis du selv står foran at skulle være far, kommer der her en kort guide med tre tips til, hvordan du kan give dit barn – og dig selv – en bedre nattesøvn.

1: Sørg for at have den rigtige temperatur i børneværelset

Allerede inden barnet kommer er det en god ide at tage fat på indretningen af børneværelset for at sikre sig, at man giver sit kommende barn de bedste omgivelser at boltre sig i. To ting man særligt kan udnytte ventetiden til at gøre noget ved er henholdsvis radiatorerne og vinduerne i det kommende børneværelse.

Årsagen til dette er, at temperaturen, og ikke mindst reguleringen af temperaturen i børneværelset, spiller en stor rolle for benets trivsel og dermed nattesøvn. Derfor kan man med god grund overveje at købe et par elektroniske termostater fra Danfoss.

Med disse kan man selv indstille temperaturen i værelset, alt efter hvad tid det er på dagen, hvilket er en stor fordel da et nyfødt barn skal sove flere gange om dagen. Derudover kan man også overveje at tjekke sine vinduer, da de oftest er årsagen til at børn bliver syge som følge af træk. Derfor kan det være en god ide at få skiftet sine vinduer særligt, hvis det er af ældre dato, da ældre vinduer indeholder en lang række gifte stoffer herunder pcb og asbest.

2: Få fat i en sengerand til dit barns krybbe

Udover at få styr på temperaturen i børneværelset er det vigtigt at sørge for, at dit barn har mulighed for at bevæge sig om natten uden at den nødvendigvis vågner af det og den bedste løsning til at sikre dette er at købe en sengerand.

En sengerand er en stof- eller plastikrand, man lægger hele vej rundt i barnets tremmeseng. Denne er med til at sikre at dit barn ikke vågner, hvis den i løbet af natten skulle kravle over i den ene side af sin tremmeseng og i den forbindelse slå sin krop eller sit hoved imod tremmerne. Sengeranden giver derfor en ekstra beskyttelse og dermed også en ekstra frihed for dit barn til at bevæge sig om natten. Ofte vågner børn netop fordi, at de slår en del af kroppen imod tremmerne, men med en sengerand kan man nemt og effektivt tage hånd om dette.

3: Anskaf dig en tyngdepose og få en bedre nattesøvn

Som en tredje og sidste ting bør man også overveje at anskaffe sig en tyngdepose, hvis man gerne vil sikre sig at ens barn kommer til at sove godt. En tyngdepose er en særligt designet pose der til forveksling minder om en sovepose, der dog er lavet specielt til babyer.

Da en tyngepose både er relativ tung trykker den de helt rigtige steder på kroppen af babyen, hvilket har både en stabiliserende og ikke mindst beroligende effekt på babyerne, hvilket betyder, at 85% af alle babyer opnår at komme i dyb søvn og dette er netop noget son spædbørn har svært ved at opnå og blandt andet derfor vågner de så ofte. En tyngdepose kan desuden bruges helt indtil barnet fylder fire år, hvilket dermed både er med til at garantere dit barn de bedste forudsætninger for at vokse og udvikle sig, alt imens du selv kommer til at få en bedre nattesøvn.