Traditionsbundet og moderne

Traditionsbundet og moderne

6. juli 2018 0 Af Administrator

Spanien har en tradition for vindyrkning, der strækker sig mere end 3000 år tilbage, og vindyrkningen har spredt sig til alle dele af landet. Det er faktisk det land i verden, der har flest plantede vinmarker, og dog rangerer det blot, som den tredje største vinproducent i verden. Dette skyldes, at de har en del gamle vinstokke på relativ ufrugtbare jordområder. Samtidig er det også dette faktum, der gør, at de også formår at producere nogle helt fantastiske vine. Selvom Spanien har en lang tradition for vindyrkning, eksperimenterer de som aldrig før. Der bliver planet Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon, ligesom alle andre vindyrkende europæiske lande gør det, og med stor succes.

 

Varmere end Frankrig

I Spanien er der gunstige forhold for at kunne dyrke vin, hvilket nok også forklarer, hvorfor deres tradition for vindyrkning går så langt tilbage. Der er varmt og tørt store dele af året, så det er ikke soltimer og varme, druerne mangler. Længere inde i landet, hvor temperaturerne kan nå 40 grader skal vinbønderne ofte være meget opmærksom på varmen, når den har stået på for længe og der er lange udsigter til regn. Når regnen så endelig kommer, er det oftest meget og hurtigt, som så forårsager oversvømmelse. Så som vinbonde i Spanien er det vigtigt, at man planlægger sin vinproduktion nøje for at kunne arbejde bedst sammen med naturen om at skabe smagfulde vine.

 

Mere end grisefest og billig Rioja

Rigtig mange kender Spanien for deres billige Rioja ogPingus, men Spanien har så meget mere og bedre vin at byde på. Blandt andet deres Sherry og Cava som, når man vælger de rigtige, bestemt er værd at forkæle ganen med. Det er også værd at gå på opdagelse i de mindre kendte områder i Spanien for at finde frem til deres små gemte perler. Blandt andet ligger der nord for Portugal et område, der hedder Bierzo, hvor der laves rødvine af druen mencia, som bestemt fortjener noget opmærksomhed. Vinene har en røget tone og en delikat blomsterparfume. Den har en krydret fylde og gennemslagskraft, som lægger sig lidt op af en cabernet franc. Også nær Madrid, Spaniens hovedstad, er området i en interessant udvikling. Klimaet er ikke åbenlyst det bedste til vinproduktion, men de formår stadig at producere en ganske velsmagende rødvin på druen garnacha, som desuden står for over 80 pct. af produktionen i området.