Sikre dig selv og din fremtid på arbejdsmarkedet

Sikre dig selv og din fremtid på arbejdsmarkedet

6. februar 2022 0 Af Niklas Meldgaard

Mange tænker ikke over det, men det kan være en god idé at blive medlem af en a-kasse. Er det din værste frygt pludselig at stå uden arbejde? Så overvej at sikre dig allerede nu, ved at blive medlem af en a-kasse.

Hvad er forskellen på a-kasser og fagforeninger?

A-kasser yder bistand til dig, hvis du en dag står uden arbejde. Du skal have været medlem af en a-kasse i et bestemt stykke tid, før du kan få udbetalt arbejdsløshedspenge. Det kan derfor være en god idé at blive medlem i god tid, inden du er færdig med din uddannelse, og imens du er i arbejde.

Fagforeninger hjælper dig, hvis du får problemer på dit arbejde eller har brug for vejledning inden for din branche eller dit fag. Det kan være uoverensstemmelser mellem dig og din arbejdsplads, ved sygdom eller opsigelse. Du skal vælge en fagforening, der passer til din faggruppe, så de kan yde den bedste rådgivning til lige netop dig.

Hjælp du kan få ved a-kasser

  • Dagpenge, feriedagpenge
  • Anbefalinger til steder, du kan finde jobs
  • Uddannelsesvejledning
  • Anbefalinger af relevante kurser
  • Råd til den gode samtale
  • Netværk
  • Gode samtaler i en svær tid

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Som nævnt ovenfor, skal du finde en a-kasse og fagforening, der passer til din branche. På den måde ved de lige præcis, hvordan de skal rådgive dig. Det er en nødvendighed, at I taler samme sprog og netværk, står du pludselig i en situation, hvor du har brug for vejledning eller skal have nyt arbejde indenfor samme branche.

Der er mange a-kasser og fagforeninger at vælge imellem, og du finder en liste over nogle af de mest populære på nettet. Find en, der matcher din branche, og kontakt dem for spørgsmål, så du vælger den rigtige.