Sådan tager du det perfekte naturbillede

Sådan tager du det perfekte naturbillede

12. februar 2018 0 Af Administrator

Er du ivrig til at tage billeder af naturscener, men bliver de aldrig helt så gode, som du håbede? Det er ganske forståeligt. Det perfekte naturbillede kan nemlig være en noget vanskelig opgave. Tager du billeder af dyr, har du ofte kort til at tage billedet, inden de forsvinder. Og ser du pludselig en god fotomulighed i landskabet, så er der måske ikke altid det rette lys. Heldigvis er der nogle få og enkle tips, du kan følge, så dit billede kan blive en tand skarpere.

 

5 tips til gode billeder i naturen

  1. Stå tidligt op. Vil du fange en rolig naturscene, er det smart at stå tidligt op. Så kan du fange det bløde morgenlys og finde fredfyldte motiver, der ikke bliver forstyrret af menneskemængder eller larmende biler.
  2. Brug størrelsforhold til at skabe kontrast i dit billede. Dette gør sig især gældende for billeder af store, åbne landskaber. Her er mennesker og menneskeskabte ting en god måde at gøre dette på.
  3. Dyk ned i naturens detaljerigdom og få et abstrakt foto. Nogle gange er det bedste at holde sig fra de store landskaber, men istedet søge ned i detaljen og bruge naturens tekstur og former. Find mønstre og forskellige farvespil i bark, en bunke blade eller en samling sten.
  4. Find spejlinger. Er du tæt på en sø eller en å, hvor vandet er så roligt, at de omkringliggende ting spejler sig i det, så er det den perfekte fotomulighed. Det giver en anderledes komposition, der virkelig kan imponere.
  5. Udnyt det dårlige vejr. Dårligt vejr bliver ofte ikke set som en god fotomulighed. Men grå skyer kan give et fint, blødt lys og slemt tordenvejr kan give dig nogle meget dramatiske skud.

 

Forevig dine evner

Når du har fotograferet de smukkeste naturscener og blevet en sand mesterfotograf, så kan du overveje at gemme dem et særligt sted. Udvælg dine bedste billeder og lav en fotobog eller fotokaldender til dem. Så kan du gemme dine mest fantastiske værker og vise dem frem til venner og familie til enhver lejlighed. Hvis du vil have mere information, så kan du læse mere her.