Sådan henter du din straffeattest

Sådan henter du din straffeattest

29. juli 2018 0 Af Administrator

Straffeattesten er en vigtig del af specielt jobsøgning, fordi mange arbejdsgivere gerne vil sikre sig, at de ikke ansætter en forbryder. Det betyder dog også, at man ofte skal ind og bestille sin straffeattest af flere omgange, når man er jobsøgende. Det er heldigvis ikke den sværeste procedure i verden og man kan nemt få den udleveret på flere sprog, hvis den er ren og pæn, mens man er hæmmet, hvis den har pletter.

Bestil din private straffeattest

Det første du skal gøre, når du skal bestille din private straffeattest er, at gå ind på politiets hjemmeside. Her vil du kunne bestille din straffeattest ved brug af dit NemID. Det vil så tage et par timer, før attesten dukker op i din e-Boks og kan sendes videre til din forhåbentligt kommende arbejdsgiver. Hvis du har pletter på din straffeattest tager det dog væsentligt længere tid at få den udleveret af politiet. De skal nemlig kigge den manuelt igennem, hvilket gør processen væsentligt mere langtrukken, så der kan gå helt op til fem hverdage, før man får den udleveret. Hvis man er fritaget for e-Boks, kan man desuden få den sendt til sin folkeregisteradresse.

Kort om de andre straffeattester

Der er dog hele tre forskellige straffeattester i Danmark, hvor det kun er den private straffeattest, som du kan få udleveret som privatperson. Der er både den offentlige straffeattest og børneattesten. Privatpersonen skal dog altid give samtykke til, at de nedhentes af forskellige arbejdspladser og myndigheder, før de kan sendes ud. Den offentlige straffeattest er en straffeattest, der bruges mellem offentlige instanser og her vil pletterne blive siddende i mindst 10 år, hvilket er en del længere end normalt. På børneattesten bekræftes det, som navnet antyder, at man ikke har begået kriminalitet mod børn. Det er en attest, der skal fremvises ren, hvis man skal arbejde i tæt kontakt med børn under 15 år, så de kan holdes i sikkerhed. Her er det også nødvendigt, at arbejdsgiveren får samtykke til at nedhente denne type af straffeattest.