Sådan ændrer du dårlige vaner i din hverdag

Sådan ændrer du dårlige vaner i din hverdag

18. januar 2019 0 Af Administratoren

Kender du det med, at du har en masse vaner, en masse ting, som du helt automatisk gør hver eneste dag? Vi mennesker er vanedyr, og vi gør rigtig mange ting på automatik – og det er både godt og skidt. Nogle vaner er dog bedre end andre, og hvis du har nogle dårlige vaner, som du gerne vil af med, bør du læse videre. Vi giver dig nemlig nogle råd til, hvordan du stopper med at bide negle, dropper eftermiddagssnacken, lader være med at knække fingre og meget andet.

 

Start med én ting af gangen

Det kan godt være, at du allerede nu har en helt lang liste af vaner, du gerne vil ændre på eller af med. Men stop lige op et øjeblik, og udvælg én af dem. Hvilken vane vil du helst af med? Lige så vel som at Rom ikke blev bygget på én dag, så kan du heller ikke komme af med alle dine dårlige vaner på én gang. Tag et lille skridt af gangen, og husk, at det tager tid at ændre en vane.

 

Vær konsekvent

For at lære din hjerne, at en bestemt vane skal ændres eller helt væk, er du nødt til at være konsekvent og gentage det for dig selv igen og igen. Skriv eventuelt ned, at du ikke må tjekke din telefon før du sidder i bussen på vej på arbejde, og sæt så et lille flueben, hver dag du overholder det.

 

Prøv igen, hvis du falder i

Det er helt okay at falde tilbage, og du vil med sikkerhed komme til at drikke den cola et par gange, selvom du har sagt til dig selv, at det er slut. Det vigtige er blot, at du ikke giver op, når det sker, men i stedet tænker, at du fortsætter den gode stime uden cola dagen efter.

 

Grav helt ind til det underbevidste

Hvis du ikke selv kan få has på vanerne, kan du forsøge dig med hypnose. Hos shinhypnose-tinafrogne.dk i Roskilde kan Tina grave helt ind og hjælpe med at bryde de dårlige mønstre.