Og det var så det ægteskab..

Og det var så det ægteskab..

25. marts 2014 0 Af Helene

En af mine venner har i øjeblikket den tvivlsomme fornøjelse at blive skilt fra sin mand.

De blev gift for 5 år siden, hvor alt selvfølgeligt var fryd og gammen – men det er gået ned ad de sidste to år, og det er gået rigtigt hurtigt.

Der er ingen af dem, der har været utro, han har ikke slået min veninde eller lignende, men det har bare ikke været det samme for dem. Gnisten forsvandt. Og så skulle de skilles.

Heldigvis ingen børn

Situationen er gjort lidt nemmere af, at de ikke har børn sammen. Så skulle de til at slås om forældremyndighed og så videre nu. Men jeg tror faktisk også, at de havde gjort mere for at blive sammen, hvis de havde børn – når man ikke har børn sammen, er det ret nemt bare at sige ”jamen, så skal vi ikke være sammen mere”.

Når man har børn sammen er man en familie, og så er man – død og pine – også nødt til at slås for det.

Advokat på banen..

Min venindes eksmand hev ret tidligt i processen en advokat ind på banen. Når man bliver skilt, skal der foretages en bodeling, hvor min veninde og eksmanden skal finde ud af, hvem der skal have hvad.

Det kunne de selvfølgeligt have undgået ved at have lavet en ægtepagt, og det ved jeg også, min veninde fortryder ikke at have gjort nu – men sket er jo sket..

Den her advokat har ikke været venlig over for min veninde, der derfor også fandt sig en skilsmisseadvokat. De to advokater tager al kontakten lige nu. De opfører sig, hvis jeg må være helt ærlig, lidt som børn, når ikke de kan finde ud af at lave en ordentlig løsning sammen. En ordentlig løsning uden at bringe en advokat på banen. Men det er jo deres eget valg..

Ikke mindst fordi at det hurtigt bliver en ordentlig regning til advokaten med en timeløn på 1.800 kroner i timen (helt ærlig, hvem tjener det?)..

Bliver en dyr omgang

For min veninde bliver den kommende skilsmisse til at blive lidt af en dyr omgang, da hun hele tiden har tjent flere penge end hendes tidligere ægtemand. De penge kommer ham nu til gode pga. den manglende ægtepagt.

Min veninde er nok ikke klar til at gifte sig lige foreløbigt – men sker det igen, bliver det med flere juridiske dokumenter end sidste gang, det er da helt sikkert..!