Lad dine børn være med til at vælge børnetøjet

Lad dine børn være med til at vælge børnetøjet

19. september 2021 0 Af Niklas Meldgaard

Det er vigtigt for børn at de også har mulighed for at udfolde sig. Se her hvordan du kan give dem den mulighed gennem deres valg af tøj.

Leg med tøjet

Nok kan du have nogle krav om, at de ikke lige skal dukke op i skolen og ligne en prinsesse med krone og det hele. Og det kan også godt være, at du har nogle krav om, at de skal have varmt tøj på, når det er efterår og vinter.

Men derudover burde du egentlig i så høj grad som muligt lade dine børn selv vælge det børnetøj de har på den dag.

Hvorfor?

Fordi børn er så gode til at lege og at det at lege faktisk er rigtig sundt for børn. Derfor bør du også give dem så meget mulighed for at gøre netop det som muligt – for eksempel ved at lade dem sælge bestemme hvilket tøj de har på den dag.

Lad personligheden komme til udtryk

Vi har alle sammen en helt særartig personlighed, som er med til at gøre os forskellige fra alle andre mennesker. Det har dine børn også og alt efter hvor gamle de er, så har du med garanti allerede set den personlighed udfolde sig.

En måde vi kan få lov til at udtrykke os selv som mennesker – og dermed udtrykke vores helt særprægede personlighed – er ved at medbestemmelse over, hvad det er vi har på.

Måske har dit børn noget det gerne vil udtrykke lige præcis den dag. Måske føler de sig mindre selvsikre den dag eller også vil de godt fremstå ekstra feminine?

Det betyder noget, hvad det er for noget tøj vi går og har på. Det påvirker vores humør, hvis det ikke helt passer til det vi nu går og føler indeni.

Tag derfor dine børn på råd, når det kommer til børnetøjet.