Kunsten at formulere en frisure

Kunsten at formulere en frisure

9. oktober 2018 0 Af Administrator

Vi har alle en idé om, hvordan den perfekte frisure ser ud. Billedet står klart inde i hovedet, og det kunne blive sååå godt et resultat!  Udfordringer er bare, hvordan pokker du skal formulere dine tanker, så din frisør forstår, hvor du vil hen.

Vi har spurgt Tom K, der er frisør i Kolding, hvad man skal sige, når man gerne vil tale samme sprog som sin frisør.

Glem fagudtryk

Når du ankommer til frisøren, er det dig, der går til en fagmand, og altså ikke omvendt. Der er derfor ingen grundt til at begynde at kaste dig ud i fagudtryk som ombré eller balayge, hvis du ikke er 110 procent sikker på, hvad det betyder. Faktisk risikerer du bare at bede om noget, der ikke stemmer overens med dit billede af begrebet. Så selvom du har set et hashtag på Instagram, så vær forsigtig med at formode, du ved, præcis hvad det dækker over.

Det er langt bedre, at du med egne ord forsøger at forklare, hvordan du forestiller dig din klipning ender ud. Brug almindelige begreber som langt, kort, let farvet, tykke striber, tynde striber, krøllet, glat etc.

Er det svært at forklare, prøv at lade frisøren føre ordet

Igen: det er dig, der henvender dig til en fagperson. Derfor skulle du gerne møde en kyndig frisør, der stiller dig de rette spørgsmål om, hvad du kunne tænke dig. En ny frisure betyder mere for folk, end man umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, man tager sig tid forud for klipningen, så man kan kommunikere om, hvad man forventer af klipningen. Fortæller du, at du gerne vil have klippe en smule af, er det med andre ord op til frisøren at afdække, hvad ”en smule” dækker over. Der er trods alt stor forskel på 2 cm og 10 cm, hvis det blot er spidsen, du ønsker at få klippet til.

Hav billeder med

Det er helt normalt, at du ankommer til en frisørsalon og allerede har gjort dit hjemmearbejde. Det vrimler med flotte frisurer, og intet viser frisøren dine hensigter bedre end et billede. Husk igen på, at det kan være svært at formidle din egen oplevelse af en frisure, og at din og frisørens opfattelse af f.eks.  ”rødligt” kan være vidt forskellig. Et billede minimerer den fortolkningsfrihed, der gemmer sig i ordet.

Derved kommer du så tæt som muligt på din drømmefrisure – og det er jo trods alt derfor, du er taget til frisøren.