Komplekse virksomhedsoverdragelser – få professionel hjælp

Komplekse virksomhedsoverdragelser – få professionel hjælp

8. september 2018 0 Af Administrator

I vores moderne tider vrimler det med forskellige virksomhedsoverdragelser, som alle kan være af komplekse karakterer. Hvad enten det er fusionen mellem forskellige virksomheder, generationsskiftet hos ejerne eller typiske omstruktureringer, så byder alle disse overdragelser på udfordringer. Disse udfordringer kan være svært overkommelige selv at stå overfor, hvorfor du i stedet bør søge juridisk hjælp hos et kompetent advokatfirma.

Det er nemlig helt elementært, at du får hjælp til disse overdragelsessager, da der er et hav af faldgruber, som man nemt falder i, hvis man forsøger at klare dette alene. Du kan derfor komme problemerne i møde ved at hyre juridisk hjælp til at bistå processen lige fra dag 1.

Det komplekse generationsskifte

Først og fremmest kan generationsskiftet være en af de rigtigt udfordrende virksomhedsoverdragelser, da de familiære forhold kan byde på mange problematikker. Ved salget af en virksomhed fra én til en anden står man ikke overfor problemer indenfor familie- og arveretslige forhold. Dette er dog straks gældende, når generationsskiftet står for spring, da overdragelsen sker indenfor familien.

Dertil kommer naturligvis de skatte- og afgiftsmæssige forhold, som kan være noget af en labyrint at finde rundt i. Derfor er det fornuftigt at hyre juridiske specialister til at bistå disse typer af overdragelser.

Fusioner og omstruktureringer

Derefter er der fusionerne og omstruktureringerne. Disse varierer meget fra sag til sag, da der er forskellige interessenter involveret. Der er mange virksomheder, der har undergået disse overdragelser, og der er mange typiske problemstillinger, der viser sig igen og igen. Eksempelvis skal nye investorer pludselig inddrages i ejerkredsen, og dette kan være svært at finde hoved eller hale i.

Dele af virksomheden skal muligvis sælges, og strukturen står pludselig overfor at blive ændret på mange måder. Alle disse problematikker kan du få en hjælpende hånd til. Med hjælp fra et kompetent advokatfirma kan du få juridisk bistand lige fra ideen om virksomhedsoverdragelsen, og lige til at kontrakten er underskrevet.