Kønsrollerne trives på datingprofilerne

Kønsrollerne trives på datingprofilerne

14. januar 2015 0 Af Helene

Forskellen på mænd og kvinder trives i bedste velgående på internettet. I hvert fald, hvis man læser de datingprofiler, hvor mænd og kvinder er på udkig efter deres drømmepartner. De to amerikanske forskere, Kris Paap og Douglas Raybeck, har analyseret og lavet statistik omkring, hvad folk skriver i deres kontaktannoncer, og deres undersøgelser viser, at der stadig er stor forskel på de to køn.

Langt flere mænd end kvinder fortæller for eksempel, hvilket arbejde, de har, og langt flere kvinder end mænd, søger omvendt efter en partner, der har ”styr på økonomien. Samtidig viser det sig, at mændene går mere op i kvindernes udseende, hvorimod kvinderne har gjort sig store forestillinger om, hvilken ”type” deres partner skal være. Her handler det om egenskaber såsom ”begge ben på jorden”, ”sans for humor”, ”intelligens”, ”romantisk indstilling”, ”ærlighed” osv. Du kan læse meget mere om undersøgelsen på www.datingtjenesten.dk.

På den måde svarer Douglas Raybecks og Kris Paaps konklusioner ganske meget til andre undersøgelser, der er lavet over de sidste mange år. Trods fokus på ligestilling, så foretrækker mænd stadig kvinder, der er fysisk attraktive, samtidig med, at kvinderne har mere fokus på økonomisk stabilitet og følelsesmæssig samhørighed. Det betyder dog ikke, at der kan være meget store variationer mellem de enkelte mennesker. Hvis du selv ønsker at prøve dating på nettet, så giver www.datingeksperten.dk et godt overblik over datingsider i Danmark.