kaffemaskine med kværn

kaffemaskine med kværn

5. december 2018 Slået fra Af Administrator

Alle kaffeelskere stræber efter at få den bedst mulige kop af deres skønne, koffeinholdige nektar hjemmefra. En af de bedste måder at opnå en dejlig bryg på, er ved at bruge friskristede bønner.

Men hvad nu hvis du ikke vil købe både en maskine og en kaffekværn? Eller bare ikke har lyst til at have besværet med at male bønnerne selv?

Bare rolig, kaffemaskineproducenterne har fundet løsningen til os almindelige forbrugere derhjemme, så vi kan få friskmalet kaffe eller espresso med lethed.

Hvorfor overhovedet male bønner selv?

Selvom du vælger en separat kværn, er det vigtigt at have friske bønner til brygningsprocessen. Når først bønnerne er kværnet, mister de hurtigt deres smag, hvilket resulterer i en dårligere kop kaffe.

Hvis du investerer i en maskine med en super kværn betyder det, at olierne, der gør hver blanding unik, bliver frigivet jævnt. Det betyder helt simpelt, at du får en god smagsfuld kop kaffe. (se mere her)

Hvorfor købe en kaffemaskine med kværn?

Selvom du har en kværn, så kværner du måske en hel pose bønner ad gangen. Det er trods alt også bedre end at købe kaffe som allerede er malet, men det er kun de første gange du brygger at kaffen egentlig er rigtig frisk. Herefter er smagen den samme som alt andet formalet kaffe. Hvis du kværner lidt ad gangen, sikre du den mest optimale smag. En kaffemaskine med kværn kværner kun den mængde bønner som du står og skal bruge. Det sikre at olierne frigivers i sidste øjeblik og ikke udsættes for luft og lys som hurtigt ødelægger dem.  Du kan altså nøjes med indstille kaffemaskinen til at brygge et par kopper og doserer og kværner maskinen selv den helt korrekte mængde bønner- Derudover så skal du ikke hele tiden åbne og lukke for dåsen med bønner eller kaffe. Når bønnerne først er hældt hele i maskinen, så forbliver de i et beskyttet kammer, som sikre god beskyttelse og dermed god smag.

Kværner nedad

En anden fordel er at kværnene, maler ”nedad” – dvs. at bønnerne kommes ned for oven og den færdigmalede blanding kommer ud for neden og direkte ned i et filter. På den måde sikre du at alt kaffen males i samme størrelse. Det giver en langt bedre smag. Møller hvor du blot kommer kaffe i for oven og hælder den ud igen samme sted, giver en meget mere ujævn malning af kaffen og dermed en ”ujævn smag”.