Hårguide: Tips til masker, sundhed og makeover

Hårguide: Tips til masker, sundhed og makeover

14. januar 2018 0 Af Administrator

Vi kan alle en gang i mellem føle en trang til fornyelse fra top til tå, og særligt vores hår kan oftest føles tørt og kedeligt. Der er flere veje til genskabelse af sundt og glansfuldt hår. I denne artikel kan du finde tips til hjemmelavede hårmasker, lækre styling-produkter, der opfrisker og nærer dit hår, så det på ingen tid gennemgår en sund makeover.

Lav din egen hårmaske

Tørt og livløst hår
Lav en blanding af honning og olivenolie i forholdene 1:1 og fordel det grundigt i hele håret. Lad det virke i 10-15 minutter og skyl derefter håret i lunkent vand. Virker håret fedtet efterfølgende, kan du vaske det med en god shampoo. Prøv én af de mange fra Redken.

Tørt og spaltet hår
Spalter dine spidser, og går der lidt tid, før du skal en tur til frisøren, kan du lave en hårmaske bestående af 3 æggeblommer, 1 spsk. citronsaft og 1 stor spsk. mandelolie. Tilføj blandingen i håret, gnid godt ind og lad det tørre en anelse ind i håret. Skyl ud med koldt vand og derefter lunkent vand.

Spis dig til længere- og sundt hår

Sørg for at få de vigtige vitaminer og mineraler og gå ikke ned på proteiner i form af fisk, bønner, kylling, linser og skyr.

Husk også at spise omega 3 fedtsyrer, så dit hår ikke udtørrer. Mangel af fedt i kosten kan få dit hår til at tørre ud og fælde. Spis derfor f.eks. Chiafrø, valnødder og laks.

Husk samtidig at spis jern, som findes i kød og røde linser og kombiner med vitamin C, som findes i blandt andet appelsiner, kiwi og søde kartofler. For at jernet skal kunne optages, skal du huske at spise C vitaminer.

Glansfuldt hår får du ved at spise A vitaminer, som findes i gulerødder og grønne grøntsager som f.eks. spinat og broccoli.