Gode råd mod pollenallergi i hverdagen

Gode råd mod pollenallergi i hverdagen

24. juli 2018 0 Af Administrator

Når de første pollen flyver rundt i luften, så er det for mange en tid fyldt med løbende næser og røde, kløende øjne. Pollensæsonen kan derfor være en plage for dem med pollenallergi, men der findes måder, hvorved allergikere kan minimere pollens effekt og derved symptomerne.

Minimere kontakten med pollen

Luft ud om morgenen og om aftenen
Der er flest pollen i luften midt på dagen, så derfor bør man lufte ud om morgenen og om aftenen, for at undgå så meget pollen som muligt kommer indenfor. Derved har du stadig et godt indeklima.

Pollen i bilen
For at reducere mængden af pollen i bilen bør man undgå at køre med åbne vinduer og i stedet benytte klimaanlæg eller aircondition. For dem der er letpåvirkelig, kan man vælge at installere et pollenfilter i bilen for at undgå, at der er pollen, som cirkullerer inde i bilen.

Tøjvask
Pollen hænger i luften og har derfor nemt ved at sætte sig i tøjet. Derfor bør man som allergiker tørrer sit tøj indendørs eller en tørretumbler i pollensæsonen.

Rengøring
Hvis man har en meget påvirkelig allergi, så bør man rengøre sit hjem ca. en gang om ugen, da pollen også kan sætte sig i støv og gulvtæpper. Det kan dog være en god idé, at man lader en i husstanden, der ikke har allergi støvsuge, da man ved at støvsuge hvirvler støvpartikler og pollen op i luften igen, hvilket kan påvirke en, der er allergisk.

Vask og bad
Pollen bliver båret af luften og har derfor nemt ved at sætte sig i både håret og huden i løbet af dagen. Derfor kan det være en god idé, at man tager et bad inden sengetid, så man ikke tager pollen med i sengen. Derudover bør man også vaske sine kæledyr, fordi deres pels kan være fuld af pollen.    

Husk din allergimedicin

Hverdagen er travl, men man bør stadig huske at tage din allergimedicin, så man kan reducere symptomernes påvirkning. Der er dog meget allergimedicin, som kan gøre en døsig, så i stedet kan man vælge at bruge telfast til at lindre symptomerne.