Fra realitet til digitalitet

Fra realitet til digitalitet

22. marts 2017 0 Af Helene

Fototeknikken dateres helt tilbage til 1820’erne, men har op gennem tiden ændret rolle flere gange. Fra at det udelukkende er specialister og senere den økonomiske overklasse, der beskæftiger sig med mediet bliver det op gennem 1950’erne og 1960’erne allemandseje. Fotoet begynder derved at blive et vigtigt element i enhver oplevelse og deles glædeligt til interesserede.

Senere, i takt med internettet og de sociale mediers indtræden i befolkningens hverdag, og forudsætningerne for selviscenesættelse derved dannes, er vigtigheden af billedet og videoen som medie steget med selvsamme proportionalitet. Det er ikke længere nok at opleve noget fedt, hvis befolkningen ikke er også med på sidelinjen – og helst øjeblikkeligt eller lige efter. Dette er blevet en fast implementeret del i flere brancher såvel som fritidsaktiviteter. Et klassisk eksempel er jagtindustrien.

Det æstetiske i jagten

Der findes ikke mange områder, hvor forudsætningerne for billedet som medie er så optimalt, som når man er ude og jage. Naturens skiftende temperament og dynamiske og omskiftelige elementer i stærk kontrast til det kyniske og dyriske ved et dræbe et andet levende væsen, skaber rammerne for nogle helt fantastiske billeder. Dette står i alt sin tydelighed klart, når man besøger forskellige jagt-hjemmesider og jagt-fora. Billederne af de majestætiske døde dyr i smukke omgivelser har en meget central rolle på siderne. En stor del af drabet er hele trofæ-elementet. På samme måde som for eksempel et gevir, kan det rette billede også agere som en slags trofæ.

Tag ud og rejs med jagten

Selvom Danmark med sin fine natur og gunstige vildtliv er et godt sted at jage, er det begrænset hvor forskelligartet naturen trods alt er. Netop det at befinde sig i naturen og tage del i dens luner, vægter jægere utroligt højt i deres hobby. Tag derfor på jagtrejse til et andet land og få en helt anden oplevelse. Flere virksomheder udbyder gennem deres hjemmeside såsom www.rainsfordhunting.com hele pakkeløsninger til en tur i et andet land. Her har man som jagtinteresseret mulighed for at tage på jagt, lige hvor hjertet begærer. Det gælder alt fra at jage kronhjort i Ungarn til de mere eksklusive tilbud om at jage løver og løvinder på den afrikanske savanne. Hvis man er til den helt store oplevelse og tur, bør du overveje at tage til Tyrkiet og jage den meget sjældne anatolske muflon, som udelukkende befinder sig i Tyrkiet. Det er simpelthen et af de mest eftertragtede trofæer i hele verden og et personligt billede af den i vild natur, ville være kronen på enhvers værk.

Praktiske foranstaltninger til turen

Det er selvfølgelig forskelligt fra land til land, hvad du mere konkret skal have med af tøj og geværer. Det er derfor vigtigt, du inden turen sætter dig ind i området du skal til, og hvad det kræves af lavpraktikaliteter. Næsten ligeså vigtigt er, at du ikke går ned på teknologisk udstyr. Det ville være en skam, hvis du ikke havde remedierne til det billedlige i orden. Husk blandt andet at køb en ’selfie stick’ og panserglas til din telefon samt, at du både har computer og oplader hertil med. Hvis du er en af de mange, der benytter Macintosh computere, men desværre har forlagt din oplader, kan du ved at trykke på det her link https://www.evermart.dk/mac-oplader med ét klik komme det problem til livs.

Nyd det i fulde drag

En sådan tur er ikke noget, man oplever hver dag. Så selvom du både jagter dyret i bogstavelig såvel som billedlig forstand, skal du huske dig selv på, at det også handler om at være i ét med nuet. Læg derfor til tider kameraet væk, tag en dyb indånding og nyd tilværelsen og naturen.