Forlæng følelsen af sommer med hulmursisolering

Forlæng følelsen af sommer med hulmursisolering

27. oktober 2018 0 Af Administrator

Vinteren kommer langsomt snigende, nu, hvor vinden er begyndt at ruske i træerne og bladene falder mod jorden.

Bor du i en ældre villa, kan du med fordel undersøge, om din isolering trænger til en opdatering, for hvis dit hus er hulmursisoleret og isoleringen er begyndt at synke sammen eller nedbrydes vil det betyde kolde fødder og måske fugt i kælderen, når vinteren rigtigt får fat.

Men hvad er hulmursisolering egentlig og hvor hvordan ved du om der er brug for en opdatering af din? Læs med herunder, hvis du vil forlænge sommerens varme i et velisoleret hus.

Hvad er hulmursisolering?

Ja, det lyder måske hverken sexet eller interessant, men det er det faktisk alligevel. Altså ikke sexet, men interessant. I hvert fald, hvis du ønsker at kunne gå rundt i strømpefødder til vinter uden at behøve at frygte for influenza og forkølelse i et væk.

Hulmursisolering er isolering, der ligger mellem for- og bagmuren, som det hedder i fagsprog. Det er den isolering, der sørger for at kulde og fugt ikke trænger ind udefra og sørger for, at der ikke bliver koldt på gulvet.

Er du i tvivl om, hvorvidt du trænger til at få gjort noget ved isoleringen i dit hus, er det en god ide at ringe til en, der kan komme ud og tjekke det for dig.

Spar på varmeregningen

Hvis isoleringen ikke er up to par, vil det kunne mærkes flere steder, ikke kun på fødderne, men også på varmeregningen, for det er dyrt at opvarme et utæt hus.

Ligesom det er vigtigt at sørge for at vinduer og døre lukker tæt og at der er god luftcirkulation i huset, for at undgå fugt og andre skader, så er det vigtigt, at isoleringen er tiptop. Ellers fiser varmen ud gennem væggene og fugten trænger op gennem gulv og ind gennem vægge.

Med en ordentlig isolering vil du kunne se det på varmeregningen med det samme og der er ikke tale om småpenge heller.

Isoleringstjek

Hos mange af de firmaer, der tilbyder at udføre hulmursisolering, kan du booke tid til et gratis isoleringstjek.

Har du boet i det samme hus i mange år, kan det være en god ide, at få isoleringen tjekket, for at se, om den stadig holder tæt.

Er du på den anden siden lige flyttet ind i noget nyt vil det ofte fremgå af tilstandsrapporten, hvilken stand isoleringen er i, samt, hvor når der sidst er blevet fyldt ny isolering i.

Det kan under alle omstændigheder godt betale sig at undersøge sagen nærmere. Har du ovenikøbet en kælder kan du have ekstra meget glæde af at få styr på isoleringen, da der i en kælder, der ikke er indrettet til beboelse ofte vil være stillestående luft og højere risiko for fugt, hvis ikke isoleringen sidder i skabet.

Med et gratis isoleringstjek kan du under alle omstændigheder sove roligt og varmt om natten, vel vidende, at fugten og kulden bliver udenfor.