Førstehjælp til ødelagt sommerhår

Førstehjælp til ødelagt sommerhår

30. juli 2014 0 Af Helene

De fleste tager sig rigtigt godt af deres hud om sommeren: Den får solcreme, aftersun, bodylotion osv. Men hvor meget mere gør du for dit hår? Sol, sommer, saltvand og klor i generøse mængder er en heftig kost for håret, og det ener med at udtørre og ødelægge håret. Derfor er det vigtigt at give dit hår ekstra opmærksomhed om sommeren. Vi giver dig herunder en række gode råd til hvordan du med få kneb, kan vække det ødelagte sommerhår til live igen.

Brug effektive produkter til håret

Dit hår fortjener det bedste, specielt i sommermånederne hvor håret bliver udsat for sol og varme. Derfor bør du ikke gå på kompromis med din shampoo, balsam og hårkur når det kommer til kvaliteten. Bruger du ikke i forvejen hårkur, kan du med fordele investere i en. Den gør håret blankt og silkeblødt samtidigt med, at den plejer og genopbygger håret. Hårkuren skal kun påføres i spidserne, da den ellers vil tynge håret og gøre det fedtet. Kuren skal bruges et par gange om ugen og lad gerne kuren virke i minimum 3 minutter. Jo længere jo bedre. Arganoil serien fra Lee Stafford kan i høj grad anbefales til ødelagt sommerhår. Udover at rense og fugte håret hjælper den med at genopbygge hårets naturlige fugtbalance, så det bliver sundt og stærkt. Serien kan købes hos Magasin.

Klip spidser

Når ferien er forbi, er første skridt at finde en frisør som f.eks. the-look.dk, som kan klippe de slidte og spaltede spidser. En klipning gør underværker og giver mere form på frisuren.

Vask ikke håret hverdag

Vasker du håret for ofte, vil du opleve at du udtørrer håret og hovedbunden. Vask derfor kun dit hår hver anden eller tredje dag. Brug evt. en tørshampoo til de dage, hvor du føler du trænger til en hårvask. Tørshampooen frisker op og styler håret.

Brug ikke for varmt vand

Når du vasker dit hår, er det en god ide ikke at bruge for varmt vand. Jo koldere vandet er, jo blankere bliver håret. Koldt vand lukker nemlig hårstråene. Virker det helt umuligt, så brug i stedet et part skefulde eddike til at skylle håret med til sidst.

Fugt og atter fugt

Dit hår kan ikke få nok fugt og sommeren og derfor er det en god ide at bruge en leave in olie – gerne argan olie. Argan olie tilfører dit hår en masse vitaminer og fedtsyrer. Ikke nok med at det plejer dit hår, kan olien også med fordel benyttes til at style håret. Olien kan bruges morgen, middag eller aften i både tørt og vådt hår. Af argan olie kan Moroccanoil anbefales. I Moroccanoil’s produkter er der nemlig også UV-beskyttelse, hvilket gør at produkterne er perfekte at tage med på sommerferie.