Find ud af hvilken madras du skal vælge til din seng

Find ud af hvilken madras du skal vælge til din seng

4. september 2015 0 Af Helene

Synes du også, at det kan være svært at finde den rette madras? Der er mange forskellige og vælge imellem og du kender ikke rigtig forskellen? Opgiv ikke, der er nemlig hjælp at hente i denne artikel. Nedenfor finder du et overblik over de forskellige madrasser, hvilket kan gøre det nemmere for dig, at vælge den der passer perfekt til dig.

Boxmadras

En boxmadras er med en træramme, så du kan montere ben direkte på madrassen. Med en boxmadras får du dermed en færdig løsning og du skal ikke ud at finde en træramme efterfølgende. Lær mere om boxmadrasser så klik her.

Topmadras

En topmadras kan du både benytte oven på en springmadras og en boxmadras. Med en topmadras får du et ekstra komfort lag, hvilket giver dig en blødere og mere behagelig seng. Dette er med til at forbedre din søvnkvalitet og dermed også med til, at give dig mere energi.

Springmadras

Du kan modsat en boxmadras ikke bare montere ben på en springmadras, da den skal ligge i en sengeramme. En springmadras benyttes typisk oven på lameller, i en sengeramme eller i en hems.

Hvilken madras skal du så vælge?

Først skal du finde ud af størrelsen på madrassen. Som hovedregel bør din madras være 20 cm længere end din højde og som udgangspunkt skal bredden være 90 cm.

Derefter skal du kigge på madrassen efter din vægt. Dette betyder, at du skal kunne ligge lige i sengen, så hårdheden skal vælges efter, hvor meget du vejer. Så hvis du vejer mindre end gennemsnittet skal du vælgere en blødere madras, end hvis du er kraftig af bygning eller overvægtig.

Nu er du blevet lidt klogere på hvad du skal kigge efter, når du skal vælge en madras. Nu hvor du alligevel er ude og skal have ny madras, så kan det være at du trænger til at få udskiftet nogle puder til sengen, eller andet til boligen – Find alt til boligen her.