Eksklusiv spiritus

Eksklusiv spiritus

25. juli 2018 0 Af Administrator

Der findes meget gin, whisky og rom, men det der er afgørende for, om det er luksuriøst eller ej, er om, det smager godt. Det kan der være delte meninger om – hvad der er godt, og hvad der smager af billigt sprøjt.

Igennem de sidste par år er der kommet flere danske gin mærker frem i takt med, at gin er blevet mere og mere populært, her er det meget individuelt, hvordan folk har bedømt danskerne. Udover selve ginnen så har tonicvanden fra Schweppes også fået sig en del konkurrence lige pludselig. I de fleste supermarkeder er det nu muligt at få mellem 5 og 10 forskellige typer tonicvand.

 

Smagning af øl, whisky og rom

Det startede med at være især øl- og vinsmagning, der var meget populært, men med tiden er også whisky-, rom- og ginsmagning blevet meget moderne. Flere virksomheder der sælger oplevelsesgaver sælger mange af disse forskellige typer af smagninger. Det er ofte noget mændene tager afsted til sammen. Det vil ofte være en gave du giver: din far eller tager din bedste ven med ud til. Pigerne er sikkert også friske på en ginsmagning med en god veninde eller to, men ikke på den stærke type spiritus, det er nok fortsat mest populærere blandt mænd. Det at tage ud at smage på øl, gin, whisky eller hvad det nu måtte være, det er en rigtig god måde at være sammen på. Så kan der både snakkes, hygges med noget god mad og så tage af sted til ølsmagning, hvor der ofte vil være mulighed for at møde andre ølentusiaster, hvilket giver en god anledning til at høre om nogle helt andre øl, end du måske er vant til at købe. Virksomheder kan også finde på at holde ølsmagning en aften efter lukketid for at give lidt til personalet og dermed få dem rystet bedre sammen. Der dukker også flere og flere små lokale specialbutikker op, som sælger øl, vin, rom, whisky, rom og netop tilbyder at tage ud og afholde forskellige typer af smagning til virksomheder eller i private hjem.

 

Hylder spiritussen

I dag er det ikke nok blot at drikke rom, whisky eller gin. Nej det skal fejres med en stor festval og gerne en festival for hver af de forskellige typer spiritus, der findes og gerne i flere forskellige byer. Derudover så er der sket en stor ændring på drinkskortet f.eks. kan man nu få en gin drink, som hedder ”Gin Hass” den indeholder gin, lemon sodavand og mango sirup eller en anden gin drink, der hedder ”gin fizz”, og som består af gin, friskpresset citronsaft og æggehvider. Den helt traditionelle gin og tonic er fortsat meget populær, men ofte ses den piftet op med en smag af lakrids, appelsin, havtorn eller tang. Det er sågar muligt at købe en rom julekalender, så hvis julen skal være lidt ekstra luksuriøs, så kan der købes en rom julekalender på https://www.uhrskov-vine.dk/.

Glasset

I dag er det heller ikke ligegyldigt, hvilken type glas du serverer spiritussen i. Du skal finde den helt rigtige udgave og gerne et glas, som ligner et krystalglas vil være meget fint. Det er også blevet meget in igen at have karafler til at stå på drinksvognen, som også har fået sin renæssance.