De korte kjoler

De korte kjoler

9. august 2013 2 Af Helene

Noget, der altid har været noget ganske særligt, og som alle kvinder i alle tider har søgt efter med lys og lygte for at finde, er den ”lille sorte” – den perfekte aftenkjole til et pænt selskab, hvor man gerne vil se særligt godt ud. Det er svært ikke at lade sig gribe af stemningen omkring denne sorte cocktail-kjole, så jeg er selvfølgelig også selv på jagt efter den helt rigtige kjole til mig selv. Det er ikke nemt at finde denne magiske kjole, for der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Lige for tiden kigger jeg meget på DressMe.dk, hvor jeg synes, at de har mange gode bud.

Det, der er med den ”lille sorte”, er, at de selvfølgelig først og fremmest skal være en smuk og stilfuld kjole – og så skal den være sort. I det fleste tilfælde ser man, at den ”lille sorte” er en kort kjole (det ligger desuden også i navnet ”den lille sorte”). Udover at være smuk og stilfuld, skal den selvfølgelig passe til den, der skal have den på. På den måde er den fuldstændig uafhængig af tid og mode, for lige nøjagtig den her kjole er ikke noget, man kan sætte regler for. Det hjælper jo ikke meget, at en bestemt mode eller stil er den rigtige, hvis det ikke fungerer for den, der skal have tøjet på.

Og når det kommer til den ”lille sorte”, er der altafgørende, at kjolen passer perfekt til sin bærer, og derfor er der ikke en sort kjole, der vil fungere som denne fantastiske aftenkjole, til to eller flere forskellige kvinder. Der findes netop ingen opskrift, ingen gylden regel, og man kan ikke bare gå ind i en butik og bede dem om ”den lille sorte kjole”, ligesom man kunne bede om ”den der flotte koralfarvede, knælange kjole fra Marc Jacobs”. Der findes mange korte kjoler, der er smukke og passer til mange lejligheder. Men for at de fungerer som den ”lille sorte”, skal de første og fremmest være sorte. Og så skal de få deres bærer til at se fuldstændig fantastisk ud.

Der er altså ikke noget at sige til, at vi alle sammen jagter denne eminente kjole, og jeg kan kun sige, at jeg vil blive ved med at lede lige så længe, jeg lever – i hvert fald indtil jeg har fundet den. For når først man har den rigtige sorte kjole, er det den eneste kjole, der aldrig går af mode!