Brug efterårsferien på afslapning og vend tilbage med ny energi

Brug efterårsferien på afslapning og vend tilbage med ny energi

27. september 2017 0 Af Helene

Efterårsferien venter rundt om hjørnet, som betyder indendørs hygge på regnvejrsdage. Det er vigtigt at få slappet godt af, i efterårsferien, så du vender tilbage til arbejdet med ny energi. Du kan slappe af på mange forskellige måder, der kommer et par bud her.

Læs i en god bog

En perfekt måde at slappe af på, er ved at læse i en god bog. Når du læser, kræver det ikke andet, end at du er opmærksom på det der står i bogen, og hjernen skal derfor kun koncentrere sig om en ting, som gør det til en perfekt måde, at slappe af på.

Og så er der mange fordele ved, at læse meget. Du får blandt andet et større ordforråd af at læse meget på længere sigt.

Samtidig er det enormt hyggeligt, at sidde indenfor og læse og kunne se eller høre regnen udenfor.

Gå et par ture

En anden god måde, at slappe af på, er ved at gå et par lange ture. Hvis der er en skov eller en stor park i nærheden af hvor du bor, kan du tage på tur der, og opleve naturen, som er en unik mulighed for at slappe af, og lade op.

Samtidig får du en masse frisk luft, når du går en tur, og det kan også være med til at give dig mere energi. I efterårsferien er det selvfølgelig ikke altid lige godt vejr, men hvis du holder øje med vejrudsigten, kan du finde et godt tidspunkt at gå en tur på. Og ellers handler det bare om, at have en god regnjakke og et par vandtætte sko med.

Tag på en miniferie

En af de mest oplagte måder, at få holde helt ferie på, er ved at tage hjemmefra i et par dage. Efterårsferien er ikke det mest oplagte tidspunkt, at tage på lange ferier, når den kun varer en enkelt uge, men du kan sagtens tage af sted i et par dage.

Når du er hjemmefra, slapper du af på en anden måde, fordi der ikke er et hus der skal gøres rent, en dør der skal males, eller noget andet som skal fikses, og du kan derfor få det maksimale ud af efterårsferien ved at tage på en lille miniferie.

Vær kreativ

En sidste måde, som du kan bruge efterårsferien på, for at få slappet godt af, er ved at være lidt kreativ. Mange kan godt lide at slappe af, imens de strikker eller maler, og det er en unik måde at lade op til arbejdet, der venter efter ferien, på.

Det er også blevet meget populært med mindfulness malebøger, som er mønstre du farvelægger, som en perfekt måde at slappe af på.

Du kan også begynde på noget af julepynten. Selvom det kun efterårsferie, er der ikke længe til vi skriver december, og du kan derfor roligt begynde at lave lidt julepynt. Du kan fx lave en dekoration til et kalenderlys eller lave et par julestjerner. Når vi er først er kommet ind i december, kan det godt være svært, at finde tiden til det, og du kan derfor sagtens begynde nu.