5 tips til en flad mave

5 tips til en flad mave

5. juni 2014 0 Af Helene

Hvem vil ikke gerne have en flad, trænet mave, som ser fantastisk ud? Her får du 5 gode råd til at bekæmpe mavefedtet:

  1. Søvn er altafgørende

Eksperterne anbefaler, at man skal sove senest kl 22.30. Fra 22.00-2.00 begynder din krop at restituere fysisk og opbygge nye celler og genopbygge de muskler, som er blevet nedbrudt i løbet af en omgang træning. For lidt søvn øger desuden ens appetit og giver mindre energi, en dårlig fordøjelse og mangel på overskud i hverdagen.

  1. Planken

Vi kommer ikke uden om den. Verdens bedste maveøvelse er planken. Planken er medvirkende til, at du spænder i hele muskelkorsettet, hvilket giver en flot og stærk mave samtidigt med, at du bruger mange andre muskelgrupper.

  1. Drik vand, te eller kaffe

Begynder du at indtage tilstrækkeligt med væske som i vand, te eller kaffe, vil den ophobede væske i kroppen blive frigivet, hvilket resultere i færre kilo og centimeter. Og her taler vi 6-8 glas om dagen.

  1. Spis dig slank

En god dag starter med et godt måltid mad, hvis ønsket om en flad mad skal blive en realitet. En tommelfingerregel er jo naturligvis også, jo stærkere naturlig farve desto flere næringsstoffer. Især frugt og grønt og grove kornprodukter er at anbefale, da de er med til at sikre, at du får de vitaminer og mineraler, du har brug for. Bliver du sulten i løbet af dagen, så spis en håndfuld nødder. De smager godt, holder sulten nede og er fulde af gode næringsstoffer. Derudover er det bestemt også vigtigt, at sørge for at indtage det gode og sunde og fedt, da det fremmer forbrændingen. Lidt fedt i alle måltider er derfor en god ide. Det kunne være alt fra nødder, avokado, fed fisk (laks, makrel osv.), æg, pesto og lignende. Men husk, at spis alting med måde.

  1. Stress af

Når kroppen er stresset, begynder kroppen helt automatisk at kæmpe for at få energi, og til det har den brug for ekstra fedt. Her er det typisk mavefedtet, der bliver ramt, da mavefedt frigves nemmere end fedt andre steder på kroppen. Ønskes en flad mave, er det derfor en god ide at undgå for meget stress i hverdagen. Hvis du kredsløbstræner i for store mængder kan det have en dårlig effekt, da det kan være med til at stresse din krop. Forsøg i stedet at dyrk yoga, meditere eller styrketræne nogen af dagene.