3 hårpleje tips til et smukt og lækkert hår

3 hårpleje tips til et smukt og lækkert hår

17. februar 2017 0 Af Helene

Døjer du ofte med bad-hair-days? Hvis du kan svare ja til dette, så er tiden måske inde til at se dine hårpleje vaner grundigt efter i sømmene. Der er nemlig mange myter på området, som i virkeligheden skader mere end de gavner.

3-haarpleje-tips-til-smukt-haar

Tør håret korrekt
Har du tænkt over hvad du gør med dit hår efter at være trådt ud af badet? I en travl hverdag går mange mennesker helt naturligt efter de hurtige løsninger – men ofte er de hurtige løsninger ikke de ideelle. Hvis du eksempelvis straks frotterer håret med håndklædet, vil du helt sikkert få tørret håret hurtigere, men du slider samtidig håret og du risikerer at hårstråene lettere knækker.

Brug derfor i stedet håndklædet til forsigtigt at klemme vandet ud af håret.
Herefter er det så langt den bedste løsning at lade håret lufttørre, men hvis dit hår er langt og fyldigt er det måske urealistisk for dig at vente på, at det tørrer. Hvis du af den grund vælger at føntørre dit hår, så sørg for at anskaffe dig en føntørrer i god kvalitet og med mulighed for at skrue op og ned for varmen. Jo køligere luft du bruger i føntørringen, jo bedre er det for håret. Hvis du har travlt, og derfor er nødt til at bruge høj varme i føntørringen, så kan du med fordel komme nogle varmebeskyttende hårprodukter i håret, så som eksempelvis Hårologi’s ”Heat Protector” eller Grazettes ”XL Concept Heat Defender”.

Red håret rigtigt
Er du en af dem der holder af at redde håret i badet? Det kan være en rar følelse, men vådt hår knækker lettere. Ironisk nok føles ryk og knæk i håret ikke så voldsomme når håret er vådt og varmt – så måske gør du skade uden at ane uråd. Hvis du gerne vil redde håret i badet, er der to ting du skal gøre først. Først og fremmest kommer du ikke udenom først at redde håret igennem inden du gør det vådt.

Tørt hår filtrer nemlig meget mindre end vådt hår, og det er derfor lettere at redde igennem med en kam på dette tidspunkt. Når du har redt håret igennem og sikret at det ikke filtrer er du klar til at gøre håret vådt og vaske det i rent vand eller med din foretrukne shampoo. Herefter skal du komme en god balsam i håret, som gør håret let at rede håret i badet uden at ødelægge det. Her er det desuden vigtigt, at du bruger en bredtandet kam.

Når dit hår er tørt, kan du med fordel rede håret med en naturbørste, som har runde knopper på børstestikkernes ender. En sådan gennembørstning kan hjælpe på flere ting. Dels gavner det blodcirkulationen, fordi hovedbunden masseres. Og dels er det en måde at fordele dit hårs naturlige olier i hele håret, så du undgår at håret fedter til nogle steder mens det udtørrer andre steder. Husk at være varsom når du bruger børsten, så du ikke rykker håret i stykker. Brug også her gerne en bredspektret kam til at udrede det værst filtrede hår, inden du tager børsten i brug.

Få styr på din hårvask rutine
Mange mennesker vasker håret for ofte og for uregelmæssigt. For hyppig hårvask sætter hovedbunden på overarbejde for at genskabe den naturlige fedtbalance, hvilket skaber en unødigt høj serumproduktion fra hovedbunden. Det betyder at håret fedter hurtigere til igen, hvilket får mange til i desperation at vaske håret endnu mere. Hvis du er en af disse personer, så har du fanget dig selv i en negativ spiral, fordi jo mere du vasker dit hår, jo hurtigere fedter det til igen. Hvis du vil bryde denne negative spiral, er du nødt til at gennemleve en periode med mere fedtet hår.

Dét kan lyde skræmmende og er måske det sidste du ønsker dig – men det er ikke desto mindre nødvendigt. Beslut dig derfor for en hårvask rutine, og overhold den! Du kan eksempelvis lave en målsætning om at nå ned på en ugentlig grundig hårvask med shampoo og balsam og 1-2 ugentlige vask med rent vand. Det er op til dit temperament, hvorvidt du vil trappe ned over en længere periode, eller om du vil tage en kold tyrker og leve med fedtet hår i 14 dage ind til din hovedbund har genfundet sin naturlige balance og ikke længere har en overproduktion af fedtstof.