Vil du udsmykkes med historie?

Vil du udsmykkes med historie?

18. april 2019 Slået fra Af Redaktion

Siden åbningen af sin første Georg Jensen forretning i København i 1912 har Georg Jensen skrevet historie med mange af sine smykker. Hvis du ønsker et smykke, der er lavet af én af Danmarks største smykkedesignere, så skal du læse med her.

De gamle retro smykker hitter på mane kvinders modelister. Det er populært som aldrig før, og hvis du ikke finder det i bedstemors gamle smykkeskrin, så er det også muligt at finde historiske smykke designs på nettet. Georg Jensens smykker er et stykke dansk historie og indgår derfor sikkert også på din hitliste over smykker, du gerne ville eje.

Hvis du er på jagt efter det helt rette smykke, hvad enten det er til hverdag eller til fest, så køb smykker her.

Når man skal til fest og iklædes det pæne festtøj, så er det altid godt at have et smykke, der kan stråle sammen med tøjet, man har på. Men smykker kan også pifte ethvert hverdagssæt op, så du kommer til at se sofistikeret og smart ud.

Georg Jensen er kendt for sine meget enkelte og på samme tid prægtige smykker, der netop kombinerer funktionalitet med skønhed, hvorfor du både kan bære smykkerne på en ganske almindelig hverdags mandag eller tirsdag såvel som til bryllupper, begravelser, konfirmationer og ved alle mulige andre festlige lejligheder.

Georg Jensen har altid haft sans for æstetikken i sine designs. Der er ikke den linje eller kant i nogle af smykkerne, der er tilfældigt sammensatte. Ydermere er Georg Jensen kendt for sine meget tidløse smykker. De smykker, der blev lavet for over 100 år tilbage ville man stadig sagtens kunne bære i dag. Det siger også noget om kvaliteten af smykkerne, da mange af de første smykker fra Georg Jensen i dag sælges til gode priser hos alverdens antikvitetsforhandlere og på diverse auktioner. Nedarvede smykker fra Georg Jensen er et sikkert hit blandt mange i dag. De grafiske og enkelte smykker fra Georg Jensen har vakt en fornyet interesse hos mange modebevidste kvinder i dag.

Hvis du er interesseret i at pifte dit hverdagsoutfit op ved at bære et Georg Jensen smykke eller give dit festtøj lige dét ekstra, så er et smykke fra Georg Jensen lige sagen.

Bag virksomheden Ole Lynggaard Copenhagen ligger et stærkt familiebånd, hvor far og datter side om side lige siden 1990’erne sammen har designet minimalistiske og samtidig luksuriøse smykker, der har taget hele Danmark med storm.

Hos Ole Lynggaard Copenhagen finder du simple, luksuriøse smykker, der hylder husets gamle traditioner og et stærkt familiebånd mellem far og datter, der i al sin stædighed, har kæmpet for og beslutsomt troet på, at særlige designs og godt, solidt håndværk er det hele værd.

Der er ingen tvivl om, at det har båret frugt for Ole Lynggaard og datteren Charlotte Lynggaard, der uden tvivl har haft og stadig har stor succes med sine smykker. Godt håndværk og hårdt arbejde betaler sig! På trods af, at far og datter har vidt forskellige profiler, så er fællesnævneren for de to smykkedesignere, at de er rigtig gode til dét, de laver. De kæmper begge hårdt for virksomhedens fremgang og har viet deres liv til smykkerne.

Men Ole Lynggaard Copenhagens smykker er ikke blot en hyldest til håndværket. Smykkerne fra brandet formår også at finde det minimalistiske og samtidig æstetiske frem i selv de aller mest simple smykker. Æstetik er et nøgleord, når man skal beskrive smykkerne fra Ole Lynggaard Copenhagen. Er du på udkig efter et smykke udover det sædvanlige, så er Ole Lynggaard Copenhagen et godt bud. Køb her, hvis det har din interesse.

Ved købet af et smykke fra Ole Lynggaard Copenhagen får du meget mere end blot et smykke. Du får et smykke, der er værnet om, der er tænkt tanker med, og som nogle har brugt tid, kærlighed og kræfter på at skabe – og så er det tilmed skabt i hænderne. Smykkerne er håndværk på aller højeste plan.

Kunst og æstetik på samme tid

Hvis du ønsker et smykke, der inspirerer og giver dit outfit dét ekstra, så er et smykke fra Ole Lynggaard Copenhagen et godt bud på et smykke, der udstråler skønhed i det enkelte. Smykkerne fra brandet er kunst og æstetik på samme tid, og de er skabt til at inspirere alverdens kvinder rundt omkring i verden. Smykkerne søger ind i en kvindelig identitet og forsøger at finde den feminine udtryksform, der ligger gemt et sted i alle kvinder.

Ole Lynggaard Copenhagens Lotus smykker kombinerer flere verdener i ét smykke. De farverige sten, de bløde linjer, den østligt inspirerede blomst, Lotusblomsten, og ikke mindst solidt dansk design i ét. Lyder det som noget for dig, så læs med her?

Ole Lynggaard Lotus er en kollektion, der rummer så mange udtryk på én gang og alligevel bevarer det minimalistiske kendetegn, som Ole Lynggaard Copenhagen i den grad brander sig på. Lotus er en kollektion, der i den grad emmer af boheme og vintage samtidig med, at man får et strejf af østens oaser og dog ikke er i tvivl om, at det er dansk håndværk, der er tale om, når man ser de farverige smykker. Med en atten karats guld eller sølv, der med omhyggelige fold omkranser de store cabochon-slebne ædelsten i midten, får du nuancer i massevis. Så mange indtryk i et lille, bitte smykke og dog fremstår smykket alligevel så enkelt.

Smykkedesigner, Charlotte Lynggaard, har i den grad formået at skabe et smykke, der er så iøjefaldende, at det kan tale for sig selv, samtidig med, at du sagtens kan sammensætte Lotus-smykkerne på tværs af andre kollektioner eller smykker. Smykkerne fra Lotus kan nemlig kombineres på utalligvis af måder, hvorfor hver enkelt kvinde kan fremstå helt unik med et smykke fra Lotus kollektionen. Måske du har nogle nedarvede smykker, som du har fået fra din bedstemors gamle smykkeskrin? Eller et andet smykke, hvormed du ønsker at sammensætte et smykke fra Ole Lynggaard Copenhagens Lotus kollektion? Med et Lotus smykke bliver alle sammensætninger mulige på grund af dens simple design.

Rød, gul, grøn og blå og mange flere farver er mulige at få i ædelstenene af Lotus smykkerne. Farverne er med til at give smykkerne sit unikke præg.

Hvis du er på jagt efter et farverrigt smykke, der bevarer et simpelt boheme-look, som du kan sammensætte med ethvert outfit om det er til fest eller hverdag, så er Lotussmykkerne fra Ole Lynggaard Copenhagen et godt bud på et smykke, der sagtens vil kunne bære et almindeligt hverdagsoutfit såvel som et festoutfit.

Hvis du kan lide at finde guld i bedstemors garderobe eller endnu bedre i hendes gamle smykkeskrin, så bliver du sikkert ægte glad for at se, at Georg Jensens Marguerit smykker, bedre kendt som ”Daisy”, gør kæmpe comeback i butikkerne netop nu.

Retro-moden og dermed også en gammel kending som Georg Jensens Marguerit og/eller ”Daisy” smykke hitter nemlig i Danmark lige nu. De romantiske smykker fra Georg Jensen er med til at give ethvert outfit et boheme look, som netop er dette udtryk mange kvinder i modebilledet jagter netop i dag. Siden 1940 har Georg Jensen Daisy været en del af dansk smykkehistorie og i selv i dag er smykkerne et sikkert hit på det danske marked.

Det hele startede med Dronning Margrethe

”Daisy” stod der på bårebuketten fra Dronning Margrethe ved Prins Henriks kiste, da han skulle begraves i 2018. ”Daisy” var nemlig Dronning Magrethes kaldenavn mellem de to og det begyndte helt tilbage til kærestetiden. Dæknavnet ”Daisy” giver god mening, da Georg Jensens kollektion ”Daisy” netop tilbage i 1940 var en gave til Dronning Ingrid, da hun fødte sin første fødte datter, hendes Majestæt Dronning Magrethe. Marguerit-serien blev netop en fejring og en hyldest til den dengang nyfødte tronarving, hvorfor Dronning Margrethe er blevet symbolet på det anerkendte smykke. Smykket blev en gave til hele det danske folk, og i flere generationer har folk båret smykkerne.

Blomsterne gør comeback

Der er ingen tvivl om, at blomster er den helt store trend i modebilledet lige netop nu. Blomster er en del af de helt store tendenser, hvorfor Marguerit-smykkeserien også opblomstrer på ny sammen med blomsterkjoler, indretning og så meget andet i modebilledet. Smykkernes tidløse udtryk har dybe rødder i dansk historie og repræsenterer derfor også noget nationalt. Den klassiske Marguerit repræsenterer nemlig Danmark på en helt særlig måde. Margueritten er vores nationalblomst og peger tilbage på den smukkeste rute, der går gennem hele Danmark, Dronning Margrethe og så meget andet dansk. Derfor er der ikke noget smykke, der kan repræsentere danskhed som dette.

I Ole Lynggaard Copenhagens Forest Kollektion ligger mange tanker og dagdrømme gemt. I sin egen skov tæt på hjemmet har Charlotte Lynggaard fundet sin inspiration til netop denne kollektion, der emmer af finurlig æstetik og natur.

Mange kunstnere, forfattere og musikere har ladet sig inspirere af naturens magi gennem århundrede. Naturen er en evig inspirationskilde, når det kommer til at skabe kunst. Smykkedesigner, Charlotte Lynggaard, fandt også sin inspiration i naturen, da hun designede Ole Lynggaard Copenhagens Forets Kollektion. Hun blev fortryllet af den magiske natur omkring sig. Tæt på Charlotte Lynggaards hjem ligger nemlig en skov, hvori hun har fundet meget af sin inspiration til netop denne smykkekollektion.

Naturens objekter forvandles til smykker

Alle de små mirakuløse objekter, der er at finde ude i skoven er blandt andet blevet forvandlet til gennemgående motiver i smykkerne. Skovens små vidundere fortjener bliver i den grad hyldet i denne kollektion. Alt fra ahorn til blade og grene er på én eller anden finurlig måde trukket ind i smykkerne, således smykkerne hver især fortæller sin egen historie om, hvor underfundig naturen netop er.

Charlotte Lynggaard forstår at bringe naturen til livs på en helt ny måde, og Charlotte Lynggaard ved, hvad hun taler om. Hun har nemlig vundet prisen for ”Årets Stilikon” ved Elle Style Awards i 2015. Et levende bevis på, at hun forstår, hvad der rører sig i modeverdenen. Med smykkerne fra Ole Lynggaard Forest kan du bære noget af naturen med dig i dit outfit. Det naturlige er netop én af tidens helt store tendenser netop nu. Derfor vil du også ramme plet i modeverdenen, når du bærer et eller flere af smykkerne fra kollektionerne.

Bring naturen i spil

Hvis du ønsker et smykke, der netop bringer naturen i spil, så er Ole Lynggaards Forest kollektion det helt perfekte sted at lede. Her finder du enkelte smykker, der hylder minimalismen og den naturlige skønhed. Man behøver ikke at tilføje flere accessories, når man bærer et smykke fra Forest kollektionen, for smykkerne taler for sig selv.

Øreringe betyder meget for et outfit. Man kan peppe outfittet op med store og iøjefaldende øreringe, eller man kan vælge at nedtone outfittet med mere enkelte øreringe. Hvad vælger du at gøre, når du skal klædes på?

Hvad enten du vil peppe dit outfit op med store øreringe eller nedtone outfittet med et par mere enkelte ørestikker, så kan du med garanti finde det helt rette i én af Georg Jensens mange kollektioner. Der findes nemlig et hav af Georg Jensen ørestikker, så i virkeligheden er det bare op til dig at vælge, hvilke øreringer, der passer bedst ind i din stil.

Georg Jensen øreringe findes i en række forskellige og spændende kollektioner som Daisy bedre kendt som Marguerit, Moonlight Grapes, Marcia og mange flere. Det er en opdagelsesrejse i sig selv at nå til bunds i de mange forskellige serier fra Georg Jensen.

Tidløshed er kernen

Et af de helt store kendetegn for Georg Jensens smykker er netop tidløshed. Det vidner særligt de ældre smykker om i dag, der sælges rundt omkring på auktioner til store priser. Et Georg Jensen smykke bliver ved med at være attraktivt og pænt uanset tid, hvorfor du kan købe dine øreringe med stor ro, fordi de ikke bare sådan går af mode. Et par Georg Jensen ørestikker kan vare hele livet. Det er serien ”Daisy” bedre kendt som Marguerit et levende eksempel på. Kollektionen blev designet i 1940 som en gave til Dronning Ingrid, da hun fødte den nuværende Dronning Magrethe. I dag er serien Marguerit at finde på mange kvinder, og serien bliver stadig solgt troligt på det danske smykkemarked.

Lad dine øreringe være opsigtsvækkende

Markante øreringe er prikken over i’et på ethvert outfit. Øreringe må gerne fange folks opmærksomhed, når man træder ind i et rum. Georg Jensens øreringe kan bruges til alle slags outfit, hvad enten det er på en ganske almindelig onsdag eller til en bryllupsfest. Georg Jensen kan med sin generelle, tidløse elegance sagtens være det bærende i et outfit samtidig med, at det kan fungere som et supplement til et festoutfit.