Sådan skal du klæde dig på til jobsamtalen

Sådan skal du klæde dig på til jobsamtalen

31. marts 2019 Slået fra Af Administrator

Du har gjort din research, øvet dit håndtryk og har svarene parat, men der mangler noget –du har ikke noget at tage på! Selvom skønhed kommer indefra, er udseendet vigtigt for det gode førstehåndsindtryk, som kan være afgørende til en jobsamtale. Med disse tips er du imidlertid godt påvej mod et godt outfit til jobsamtalen.   

Klæd dig efter arbejdspladsens dresscode

Når du ansøger om et job, ansøger du samtidigt ogsåom at blive en del af en bestemt type arbejdsgruppe. Det varierer selvfølgelig fra arbejdsplads til arbejdsplads og branche til branche, om der er en dresscode eller nogle uskrevne regler for tøjstilen, men i langt de fleste tilfælde er tøjet vigtigt for at falde ind i virksomhedens kultur. Spørg derfor dig selv –og andre, hvis muligt –om arbejdspladsens dresscode, eller husk tilbage pådit første møde med virksomheden og hvilket indtryk, den gav dig. 

Udvælg få accessories

Når du overvejer dit outfit, er accessories ogsåen vigtig del af outfittet. De rette accessories kan være med til at sætte lidt kant pådit outfit, sådu opnår et mere stilet look –men pas på, at du ikke bruger for mange i et forsøg påat peppe outfittet op. Mange accessories gør et outfit rodet og usammenhængende, såhold dig til nogle fåsmykker og eventuelt en stilren taske såsom en taske fra Bybaunbaek.dk.   

Klæd dig komfortabelt

Selvom det mere formelle tøj udtrykker modenhed og respekt overfor arbejdspladsen, er det alligevel ogsåvigtigt, at du føler dig godt tilpas. Jobsamtalen handler netop om, at du skal vise dine kompetencer og personlighed. Kan det mærkes, at du er meget ubekvem i dit outfit, vil det smitte af pådin præsentation og påden måde påvirke førstehåndsindtrykket i en negativ retning. Find en god balance mellem afslappet og pæn påklædning, hvor opmærksomheden ikke forstyrres af dit tøj, men tøjet alligevel understøtter, hvad du gerne vil udtrykke som person. 

Klæd dig anstændigt 

Særligt vigtigt er det også, at du klæder dig anstændigt til jobsamtalen. Gem de meget korte kjoler til aftenerne med veninderne og lad de nedringede bluser og ekstra stramme jeans blive derhjemme –anstændighed signalerer, at du er professionel og seriøs, hvilket der sættes pris påfra arbejdsgiverens side. Savner du lidt stil og femininitet over outfittet, kan du give det karakter ved at vælge tøj med fine detaljer, eller som er faconsyet.