Sådan skaber du en hyggelig stemning i stuen

Sådan skaber du en hyggelig stemning i stuen

23. marts 2020 Slået fra Af Administrator

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Savner din stue stemning, liv og hygge? Så har du heldigvis mange muligheder for at skabe netop dette. Stuen er et rum, hvor hyggefaktoren bør være i top. Stuen er nemlig det sted, hvor familien tilbringer hyggestunder sammen foran fjernsynet, eller hvor du kobler af alene. Du kan her få gode idéer til, hvordan du netop kan skabe en hyggelig stemning i stuen med blot nogle få tiltag.

Lamper i stuen skaber stemning

Et nemt sted at starte er ved at kigge på stuens belysning. Hvilke lamper er placeret i rummet? For at skabe den helt rette, hyggelige stemning bør du have lamper til stuen i alle former – både sofabordslamper, gulvlamper, loftlamper og væglamper. På denne måde kan du nemt kreere små miljøer i stuen, samtidig med du på let vis kan ændre rummets atmosfære efter behov.

Mal en eller to vægge

Langt de fleste stuer – og rum i det hele taget – er farvet med hvid maling på væggen. Den hvide maling er da også med til at lysne rummene op og gøre dem større, men det er altså ikke specielt hyggeligt at se på. Derfor kan du med stor fordel finde malerpenslen frem og begynde at male en eller flere vægge. Valg af farve er helt op til dig selv, og du kan f.eks. vælge grå, petroleum, flaskegrøn eller beige.

Indret med puder, tæpper og plaider

Bløde tekstiler er uundværlige i indretningen, hvis du har et ønske om at skabe et hyggeligt udtryk. Især hvis din stue består af trægulv, kan varmen og hyggen hurtigt forsvinde. Sørg for at placere et stort gulvtæppe under sofabordet, og vælg gerne farver i gulvtæppet, som matcher resten af stuens look. Find ligeledes bløde pyntepuder til sofaen og eventuelle lænestole, som matcher rummets farver – og glem ikke at købe en lækker, blød plaid.

Bring naturen ind i rummet

Grønne planter har været et hit i boligindretningen længe, og det ser – heldigvis – ud til, at det fortsætter længe endnu. Stuen er selvfølgelig også et rum, hvor grønne planter bør placeres i stor stil. Køb alle dine yndlingsplanter, og sæt dem rundt i stuen. Du kan både placere planter i vindueskarme, på gulvet, hylder, sofaborde, reoler, radiatorer – faktisk alle vegne. Er du ikke i besiddelse af grønne fingre, kan du erstatte de levende planter med falske. I dag findes der nemlig et stort udvalg af falske planter, som ser særdeles naturtro ud.

Skab varme med levende lys

Vi danskere er verdensmestre i at hygge, og derfor finder du nærmest altid et eller flere stearinlys i vores boligindretning. Har du endnu ikke placeret stearinlys i stuen, gælder det om at få det gjort i en fart. Levende lys er nemlig yderst gode til at skabe varme i stuen – uanset om det er vinter eller sommer. Du kan købe stearinlys i mange former, som alle giver forskellige udtryk. Bloklys, fyrfadslys, lanterner og kronelys er blot et udpluk af dine muligheder. Vælg de lys, du bedst synes om, og skab hurtigt et varmt og hyggeligt udtryk i rummet.