Jordskokkesuppe

8. august 2019 Slået fra Af Administrator

Jordskokkesuppe, eller bique, er en fantastisk forret til dine gæster. Du kan lave en version med timian og røget bacon, eller du kan lave den helt klassiske – det er helt op til dig. Jordskokkesuppen kan desuden ledsages af sprøde jordskokkechips, som giver retten et yderst knasende aspekt. En jordskokkesuppe kan laves med både sherryeddike eller hvidvin, hvorfra den skal have sin syre. Suppen kan desuden laves uden kartofler, porrer og torsk, og i stedet laves med røget bacon – så er den dog ikke helt vegetarisk, men stadig super god! Jordskokkesuppen har længe været ude af danskernes køkken, men du kan hjælpe den med at lave et comeback.

Jordskokkesuppe med lækker topping

En cremet, smagfuld og samtidig mild og overraskende jordskokkesuppe, det er altså bare et hit. Din jordskokkesuppe kan med fordel toppes med søde og syrlige æbletern, sprød og salt bacon, mild ovnbagt torsk, og så naturligvis den cremede og fyldige jordskokkesuppe. Sådan en opskrift, er simpelthen bare god! En ting er suppen, som er ret simpel og vildt lækker i sig selv. Men tilbehøret er virkelig helt enestående til en jordskokkesuppe – så prøv det endelig af selv. Du kan toppe din jordskokkesuppe med mange ting, men prøv blandt andet ristede butterbeans, bønnedrys eller ristede østershatte.

Nem og hurtig jordskokkesuppe

Mange bruger ordet ‘nem’ om opskrifter, for at få dig til at bruge dem, men alligevel kan de indeholde ingredienser, som du ikke ved hvad er, eller som skal købes i specialforretninger. De kan også indeholde flere forskellige eller tidskrævende tilberedningsmetoder, som iblødsætning eller hævning natten over. Hvis dette er tilfældet, er det altså ikke længere en nem opskrift. En jordskokkesuppe er nemt, fordi rodfrugterne ikke skal skrælles, og de skal desuden kun skæres i store, grove stykker, så det går hurtigt. Desuden er blanderen skiftet ud med en stavblender, så der er heller ikke så meget opvask.

Ønsker du at prøve denne lækre suppe af? Ét fordi den er nem og hurtig at lave, men også fordi den er ualmindeligt lækker? Så kan du lige her se den absolut bedste jordskokkesuppe opskrift.