Indvendig fitness for dig og dine børn

Indvendig fitness for dig og dine børn

21. august 2021 Slået fra Af Niklas Meldgaard

Fitness handler om at holde kroppen sund og stærk. Sundhed handler også om at holde det indre sundt. Det er ikke kun din krop, der har brug for opmærksomhed. Det har din hjerne også.

Skal din hjerne holdes sund, skal den kunne arbejde koncentreret, når der er brug for det. Men det er lige så vigtigt, at din hjerne kan slappe af, når der ikke er brug for stor koncentration. Den skal ikke konstant arbejde på højtryk. Så er det nemlig, at den kører sig selv ned en dag.

Find ro i hverdagen

Der er mange i dagens Danmark, der har svært ved at slappe af. Det hele skal gå så hurtigt, og der er så meget, vi skal nå. Derfor får vi også alle sammen stress. Vi glemmer nemlig, at det er vigtigt at standse op og nyde nuet en gang imellem.

Er du blevet vant til at løbe stærkt og knokle dagen lang, så kan det være meget svært at hive stikket ud i bare fem minutter. Så skal du øve dig. Har du børn, kan du passende øve dig sammen med dem. Så lærer de det tidligt og kan måske tage det med sig ind i voksenlivet, så de kan undgå stress.

Få hjælp fra meditationer

Kan du ikke bare sætte dig ned og slukke for hjernen, så kan du blive hjulpet af en meditation. En meditation kan guide dig ned i afslapningen og eventuelt hjælpe dig med at finde frem til noget bestemt.

Du kan finde meditationer til både børn og voksne på karensunivers.com. Hvis du sætter tid af til at meditere hver dag, vil du hurtigt mærke en effekt. Du vil føle dig bedre tilpas og få mere overskud. Det er videnskabeligt påvist, at meditation har en gavnlig effekt.