Hestefoder – det bedste redskab i din træning

Hestefoder – det bedste redskab i din træning

12. august 2019 Slået fra Af Administrator

Alle hesteejere ønsker det bedste for deres hest. Det bedste miljø, den bedste træning og ikke mindst den bedste kost. Ligesom hos os mennesker, så har ernæringen også direkte indflydelse på hestens sundhed. Ved at vælge det korrekte hestefoder til din hest, vil din hest altså opleve det største udbytte. Kosten er således også din bedste mulighed for at have indflydelse på hestens udvikling. Er du godt bevidst om din hests ernæring, så har du nemlig mulighed for at designe den efter det forløb, som du ønsker at have med din hest i fremtiden. Med det sagt, så findes der et hav af forskelligt hestefoder, og det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i. forhåbentlig kan vi gøre valget lidt nemmere for dig. 

Special hestefoder til din hest

Som nævnt tidligere, er den vigtigste faktor for valg af hestefoder, hvilken hest der skal fodres. Ikke mindst er det vitalt at være opmærksom på hestens kost i de såkaldte ’kritiske perioder’. Hvilket vil sige, at du blandt andet skal være særlig opmærksom på, hvad din hest indtager i tiden omkring foling, fravænning af føl, i tider med hård træning og ved restitution efter skader. Er du i tvivl om, hvordan du skal fodre din hest i givne situationer, bør du kontakte din dyrlæge eller en ekspert indenfor hestefoder. 

Selvom det efterhånden er blevet ret så tydeliggjort, at den vigtigste faktor for det bedste hestefoder er, at det er valgt specielt efter hestens forudsætninger, så er der alligevel en række omstændigheder, som er fælles for alle typer heste. Disse omstændigheder er nemlig gavnlige for alle typer og aldre, og går ud på, at alle heste bør have adgang til frisk vand og fiberholdigt græs – på denne måde kan du sikre den simple sundhed for enhver hest.

Nogle heste på tværs af race og status har andre behov, som dets hestefoder bare skal imødekomme. Præcis som vi mennesker kan have forskellige allergier og intolerancer, så har nogle heste også særlige behov, som stilles til deres hestefoder. Nogle heste kan eksempelvis ikke tåle almindeligt hø eller wrap, så deres hestefoder bliver nødt til at bestå af høcops i stedet. 

Der er altså mange muligheder indenfor den store hestefoder verden, og bliver du nogensinde i tvivl om, hvilket hestefoder du bør fodre din hest med, så kontakt en ekspert. Lige her kan du også læse mere om emnet, og du kan se et stort udvalg af hestefoder.