Giv dit barn personlig udvikling så det batter

Giv dit barn personlig udvikling så det batter

9. august 2019 Slået fra Af Redaktion

Som forælder går man som regel med tanker om, hvorvidt ens barn nu kan klare sig selv, når man er færdig med at opdrage og sørge for dem. Det er forælderens fornemste opgave og der er rigtigt mange forskellige tilgange til det. Fælles for alle er dog, at man på et eller andet tidspunkt bliver nødt til at overlade den personlige udvikling til barnet selv. Et populært tidspunkt at gøre dette på er omkring 9. og 10. klasse, hvor man kan vælge at sende barnet på efterskole.

Derfor er efterskolen et oplagt valg

Når det kommer til personlig udvikling, så er der meget få steder, hvor man kan få det så hurtigt og så effektivt som på efterskolen. Her bliver man sat i en ny kontekst med en masse jævnaldrende og skal lære at navigere i mange forskelligheder og lære kunsten at indgå et kompromis. Det er en tid som mange kigger tilbage på med glæde, fordi mange venskaber for livet er dannet her og fordi det ofte er et sted, hvor man oplever så mange nye ting at det til tider er svært at rumme.

Lad barnet fordybe sig

Efterskolen er også et tidspunkt, hvor barnet kan finde ud af, hvad det gerne vil bruge sin tid på. Det kan være en oplagt mulighed at fordybe sig i en hobby, som man måske har haft i mange år eller en chance for at blive god til noget nyt. Man kan tage af sted til en efterskole i Jylland med fokus på fodbold eller en efterskole med fokus på musik eller drama. Uanset hvad, så er det vigtigt, at barnet finder et sted, hvor man kan føle sig hjemme og hvor man gerne vil indgå i det fællesskab som dannes i løbet af det år man skal bruge sammen.