Fordele og ulemper ved at bygge en carport

Fordele og ulemper ved at bygge en carport

27. maj 2019 Slået fra Af Administrator

Måske holder din bil ude på vejen sammen med resten af nabolagets biler – hvis det ellers er til at få en plads. I vinterhalvåret skal du hver morgen sætte ekstra tid af til at skrabe sne og frost af bilens mange ruder, og om foråret bliver din bil nærmest grøn af pollen. Kan du nikke genkendende til disse scenarier, så kan det være, at du skal overveje at bygge en carport. En carport kan nemlig være med til løse nogle af disse trælse situationer.

En carport kan altså være med til at gøre dagligdagen lidt nemmere. Derudover er der også en række andre fordele ved det:

  • Din bil er beskyttet mod regn, slud og sol. Du kan eksempelvis slippe for haglskader, men også for almindelig snavs.
  • Selvom din bil holder i en carport er det stadig hurtigt og nemt at køre af sted i din bil, sammenlignet med en garage, hvor du først skal bruge tid på at åbne garageporten.
  • I nogle områder er det svært at få en parkeringsplads. Derfor er det dejligt at have en carport, hvor du er sikker på, at du altid kan parkere.
  • En carport er forholdsvis billig at bygge, sammenlignet med en garage. Samtidig kræver den hverken avancerede porte, døre eller udluftning, så hvis du har hænderne skruet rigtigt på, så kan du måske hurtigt få bikset en carport sammen.  

Der er selvfølgelig også en række ulemper ved at vælge en carport:

  • En carport kræver en del plads på din grund.
  • Selvom du har en carport er din bil ikke sikret mod hærværk eller tyveri.
  • Det er ikke altid, at carporten passer til boligen. Dette kan være et minus, hvis man står overfor at skulle sælge sit hus. Sørg derfor for tilpasse og integrere carporten til dit hus, så det bliver en samlet helhed.