En hårtransplantation kan give dig håret tilbage

En hårtransplantation kan give dig håret tilbage

5. november 2019 Slået fra Af Redaktion

Der er mange, der går med en drøm om at få håret tilbage. Det er dog ikke alle, der er klar over, at det faktisk er muligt. Hvis det er noget, du går med en drøm om, så kan du få håret tilbage med en hårtransplantation. Det kan gøres på flere måder, hvorfor der altså er forskel på både pris og fremgangsmåde.

Hvordan foregår en hårtransplantation?

Det er faktisk en meget simpel operation. Derfor tager det heller ikke mere end en enkelt dag. Det hele starter dog med en konsultation. Her bliver der også lavet en vurdering af, hvor stort et behov, du har. Dertil bliver der også snakket om, hvor den nye hårlinje skal gå. Derefter er man faktisk klar til at gå i gang.

Næste skridt er en lokalbedøvelse i hovedbunden. Det er med til at sikre, at du ikke mærker noget, når selve operationen går i gang. Den første halvdel af dagen går med at trække grafts ud fra nakken eller siderne, som dernæst skal transplanteres derhen, hvor du oplever problemer med hårtab.

Når der er blevet udtrukket det antal grafts, der er blevet aftalt, så går man videre til næste del. I den næste del skal disse grafts sættes ned i hovedbunden, hvor der tidligere har været hår. Når alt er dækket, så er din operation næsten slut. Slutteligt vil din hovedbund blive renset, så du undgår at der forekommer infektion.

Behandlingsformer

Som tidligere angivet, så findes der flere forskellige behandlingsformer. Det er dog især de tre nedenstående, der hyppigst bruges:

  • FUE – Transplantation af enkelte hår

  • FUT – Transplantation af hårstriber

  • Mikrograting – Transplantation af mindre hårduske

Derfor er det ofte også én af disse teknikker, der vil blive brugt, når du skal have udført en hårtransplantation. Der er fordele og ulemper ved alle tre dele, men det anbefales dog at vælge FUE-metoden. Det er nemlig den af de tre metoder, der er mest skånsom. Derfor er det også med til at hindre en for stor grad af ardannelse.

Hvad koster det?

Det er svært at give en konkret hårtransplantation pris. Priserne svingerne nemlig meget. De kan ligge fra ca. 15.000 kr. og helt op til over 100.000 kr. Derfor er der også stor forskel på, hvad det vil ende med at koste. I denne forbindelse er der flere ting, der spiller ind, og det er selvfølgelig noget, du skal være opmærksom på.

I Danmark har vi faktisk nogle af de absolut højeste priser på sådanne indgreb. Derfor er der også mange, der vælger at rejse til udlandet, for at få det gjort. Du skal ikke længere end ned syd for den dansk-tyske grænse, for at spare penge. Ofte er der dog endnu flere penge at spare ved at rejse til eksempelvis Tyrkiet.

Du er dog bedre sikret, hvis du får lavet din transplantation her i landet. Kvaliteten af operationen vil være højere, samtidig med at mange føler sig bedre tilpas, når de kan snakke danske med den eller de personer, der skal står for hårtransplantationen.