Disse problemer kan du få med dine vener

Disse problemer kan du få med dine vener

12. oktober 2019 Slået fra Af Redaktion

Når vi tænker på sygdom og helbred, er det ofte ord som hovedpine, svimmelhed, kvalme og ubehag der kommer først til hovedet. Men faktisk er det kun en del af sygdomme, der fører disse symptomer med sig. Der er rigtig mange andre sygdomme og komplikationer, som du måske slet ikke tænker over. Problemer med blodårerne er noget, som mange glemmer, men det er faktisk mere normalt, end man måske lige skulle tro. Her får du lidt info om nogle af dem.

Forkalkning og blodpropper

Disse er nok nogle af de mest kendte problemer med årerne, da det er dem, man hører mest om, og også dem der oftest er mest seriøse. En forsnævring og en forkalkning af årerne er det samme, og er en af de største forløbere til en blodprop. Det der sker, er at årerne ikke fører samme mængde blod mere. Blodet får sværere ved at løbe ud til væv og organer, og nogle organer kan endda begynde at virke dårligere. Hvis en åre forkalkes helt, f.eks. i hjertet, fører det til en blodprop. Dette vil medføre kraftige smerte i brystet, og hvis der ikke bliver gjort noget ved det i tide, er der ofte en dødelig slutning.

Åreknuder og karsprængninger

Disse er nogle af de mere gavmilde problemer. For mange er det ikke smertefuldt, men det største problem er, at det ikke ser kosmetisk godt ud. Dog kan der godt være smerter, både ved åreknuder og karsprængninger på benene. Især ved åreknuder er der nogle symptomer, der er meget klare. Det er ting, som at dine ben kan være ømme eller trætte, enten når du vågner eller har stået op i lang tid, eller at dine lægge kramper når du sover. Det kan også medføre kløen og eksem på dine lægge, og ovenpå dine åreknuder.