3 måder at blive klogere på hver dag

3 måder at blive klogere på hver dag

17. april 2019 Slået fra Af Administrator

Det er ingen hemmelighed, at man holder kroppen sund ved at være fysisk aktiv. Men vidste du, at du også kan forbedre dine kognitive evner ved hjælp af målrettet hjernegymnastik?
Selvom hjernen teknisk set ikke er en muskel, kan den trænes på stort set samme måde. Det vil sige ved at bruge den. Da hjernen på en måde er kroppens tovholder, er det derfor også vigtigt at gøre, hvad man kan for at holde den frisk og stærk.
Læs videre og se tre forslag til forskellige typer aktiviteter, der alle er med til at stimulere din hjerne og dermed gøre dig klogere.

Kryds-og-tværs-opgaver

Krydsord har i mange år været en klassiker indenfor intelligent tidsfordriv. Når man pusler med bogstaver for at finde de rigtige ord, sætter man de små grå på intensivt arbejde, og det er ren motion for hjernen. Undervejs lærer man desuden nye ord og definitioner. Krydsord er altså en rigtig god måde at styrke sin intelligens på. Find kryds og tværser her.

Huskelege

Huskelege er en anden måde at styrke sin hjernekapacitet på. Her er for eksempel koncentrationsevnen i fokus, når man skal genkalde sig hvor en bestemt brik ligger i det klassiske huskespil. En anden type huskeleg er at lægge et antal genstande på et bord og efter kort tids observation dække dem med et viskestykke. Det gælder så herefter om at huske så mange genstande som muligt.

Gåder

Det at gætte gåder har været brugt i årtusinder, og er da også én af de simpleste måder at blive klogere på. Hvad enten det er ordgåder, talgåder, mysterier der skal løses eller geometriske gåder, så er disse former for hovedbrud genialt til at udvikle intelligens og hjernekapacitet. Og så er det sjovt, prøv bare. Du kan finde masser af gåder på denne side.