Diverse

Published on oktober 7th, 2018 | by Administrator

0

Sådan afholder du en god vinsmagning

Vinsmagning handler ikke kun om at smage på forskellige vine i selskab med venner eller kolleger. Det får man ikke særligt meget ud af. En vinsmagning kræver nogle forudsætninger for at blive en succes.

Vælg de rigtige omgivelser

Vinsmagninger kan ikke foretages hvor som helst. Den ideelle vinsmagning kræver et stille lokale uden lugte og med god belysning. Det er yderst vigtigt at man kan se og smage vinen, så man kan bedømme den rigtigt. Den forkerte belysning, for eksempel lysstofrør. kan give vinen et mærkeligt skær. Lugte i lokaler, for eksempel mad fra et køkken, kan vanskeliggøre at lugte til vinen. Dårlig belysning og andre lugte i lokalet kan give en forkert opfattelse af vinen og kan i sidste ende ødelægge smagen.

Vælg de rigtige glas

Til en vinsmagning er det rigtige glas essentielt. Der stilles både krav til glassets farve og form. Det ideelle glas til en vinsmagning er gennemsigtigt, uden pynt og – naturligvis – rent, så man uden problemer kan se vinen. Det ideelle glas er desuden tulipanformet, dvs. tykt i midten og slank i toppen, så duften bliver koncentreres i vinen.

Husk på temperaturen

Vin smager bedst, når den har den rigtige temperatur. Og den temperatur er ikke den samme for alle de forskellige vine, der findes. Rødvin skal for eksempel have en temperatur på 16-18 gradere (og hellere lidt køligere end lidt for varme). Hvidvin skal dog serveres en del køligere ved blot 10-12 grader, hvorimod dessertvine svinger meget i serveringstemperatur.

En god måde at sørge for den rigtige temperatur på hvidvin er ved at placere vinflasken i en spand med koldt vand og isterninger. Rødvin behøves ikke køles af, da den skal serveres meget tæt på stuetemperatur. Du kan sørge for at rødvinen ikke bliver for varm ved at holde på glassets stilk, så du ikke opvarmer selve rødvinen med dine hænder.

Husk en blok og en kuglepen

Du lærer meget, når du smager på de forskellige vine. En blok og en kuglepen hjælper dig med at huske de forskellige vine og deres specielle karaktertræk. Det kan også være en god idé at give de forskellige vine en karakter fra et til ti, så du efterfølgende kan huske, hvilke vine der var gode og hvilke der var knap så gode.

En professionel kan hjælpe dig med de små detaljer og skabe den rette stemning til din vinsmagning.


About the Author



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑