Diverse

Published on juli 3rd, 2016 | by Helene

0

Erfaring: Find en a-kasse som stiller dig stærkt

En a-kasse stiller dig ikke bare økonomisk godt – den stiller dig samtidig fagligt stærkt. Find den a-kasse som passer bedst til dine behov og din situation.

De mange fordele ved at melde sig ind i en a-kasse

Fordelene ved at melde sig ind i en a-kasse er mange. Ikke nok med at du er økonomisk sikret, hvis du går hen og bliver arbejdsløs, så tilbyder de fleste a-kasse andre goder i form af for eksempel rabatter hos forskellige virksomheder. Det kan for eksempel være billigere fitness abonnement i dit nuværende fitness center eller andet lignende.

Det er både en fordel at være medlem af en a-kasse mens du er under uddannelse og i mens du er i arbejde.

En af de andre rigtig gode grunde til at være medlem af en a-kasse (og eventuelt tilhørende fagforening) er, at du bliver en del af en organisation som er fyldt med fagfolk fra din egen branche. Nogle a-kasser er alsidige og tilbyder adgang for alle brancher. Nogle er derimod specialiseret. Begge dele kan være rigtig fint, men med en specialiseret a-kasse er du sikker på, at folkene bag forstår din baggrund og dit jobmæssige felt.

I a-kassen er du altså derfor økonomisk og fagligt sikret. Du kan læse alt om de forskellige fordele på a-kasse hjemmesiden. På den måde finder du også den bedste løsning for dig og din situation. Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, så er her en god guide, der oplyser dig om hvilke muligheder der findes på markede.

Dét skal du huske i forbindelse med a-kassen

Dog er det vigtigt at huske på, at du skal have været medlem af a-kassen i et år på det tidspunkt du bliver arbejdsløs, før du er berettiget til dagpenge. Det gælder også når du er færdiguddannet og skal ud og finde dit første job. Måske er du heldig at stå med job fra dag et. Virkeligheden er dog ofte, at der kommer til at gå et par måneder før man finder det potentielle drømmejob.

Husk derudover også på, at dét at være ledig også er en beskæftigelse i sig selv. Det betyder, at a-kassen stiller nogle krav til hvor mange jobs man som ledig skal søge om ugen og så videre. Det er desuden ved nogle a-kasser et krav at man også søger uden for sit felt og ikke mindst geografi. Det viser blandt andet, at man er villig til at tage et job. Det ideelle er naturligvis at finde et job indenfor ens eget felt, og det er naturligvis helt legalt at søge på livet løs her.


About the Author

Jeg er født i 1986, hvilket giver mig den bedste alder. Faktisk har jeg troen på at man altid er i sin bedste alder og derfor skal huske at leve livet i nuet. Jeg har en, måske overdrevet trang til at shoppe tøj og mode, og det er den del af mig i oplever her på bloggen. Husk at i altid kan finde på mig på facebook her.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑